Για σήμερα Μ.Τρίτη 19 Απριλίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:



* Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης η σημερινή.

* Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άϋλη μορφή, ποσού 1.250 εκατομμυρίων Ευρώ, λήξεως 22 Ιουλίου 2011 θα διενεργηθεί σήμερα. Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα εί¬ναι η Τρίτη 26 Απριλίου 2011 (Τ+3).

* Στη Λευκωσία μεταβαίνει σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Εσωτερικής Ασφάλειας των Ευρωπαϊκών κρατών του Νότου, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας. Η συνάντηση, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κοινού συντονισμού των πρωτοβουλιών των έξι υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών, προς την Ευρώπη, μετά τις εξελίξεις στη Λιβύη και την κατάσταση στις χώρες της Β. Αφρικής. Θα συζητηθούν, επίσης, πρωτοβουλίες για κοινές δράσεις, για την ενεργοποίηση του Frontex και τη συνεργασία των κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι έξι υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

* Επίσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιεί σήμερα η υφυπουργού Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη.

* Σαρανταοκτάωρη απεργία από σήμερα στις 5 π.μ. έως τις 5 π.μ. της Μεγάλης Πέπτης πραγματοποιούν όλοι οι τεχνικοί που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, με αιτήματα:

-Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

-Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν σέβονται τους εργαζόμενους τους και καθυστερούν την καταβολή τους μέχρι και τρεις μήνες.

-Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.

-Την ανάκληση και το πάγωμα απολύσεων.

-Να μπει τέλος στην μαύρη, ανασφάλιστη εργασία και ενοικιαζόμενη εργασία, να διαμορφωθούν ίδιες μισθολογικές και ίδιες εργασιακές – ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους τεχνικούς είτε αυτοί εργάζονται σε Κρατικούς είτε σε Ιδιωτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, είτε σε Εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.

-Οχι στη μείωση μισθών.

* Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας", Νικήτα Κακλαμάνη, λόγω της απεργίας των τεχνικών που εργάζονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας από 19 έως 21 Απριλίου. Η συνέντευξη θα δοθεί μετά τις εορτές του Πάσχα.

* Στις 10 π.μ., μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς (ΕΣΠ), περιήγηση του δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου και του προέδρου του ΕΣΠ, Γ. Ζησιμάτου, με τουριστικό τρένο από το terminal των κρουαζιεροπλοίων έως το τέλος της διαδρομής που αυτό ακολουθεί, προκειμένου να δει από κοντά ο δήμαρχος την πρώτη εικόνα της πόλης, που αντικρίζουν οι επιβαίνοντες στο τρένο τουρίστες και επισκέπτες, να αξιολογηθεί και στη συνέχεια να βελτιωθεί με τις απαραίτητες από πλευράς Δήμου παρεμβάσεις.

* Στις 10:15 πμ. στον Ιερό Ναού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, δοξολογία για τον εορτασμό της 19ης Απριλίου, Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, διοργανώνει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός. Θα ακολουθήσει ομιλία του δημοσιογράφου, Ιωάννη Τζανετάκου και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

* Στις 10:15 π.μ. στο Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, επίσημη δοξολογία για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης. Θα ακολουθήσει ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Απόστολου Τζιτζικώστα και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων του Γ' Σώματος Στρατού.

* Στις 10:30 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα, επίσημη δοξολογία για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης. Θα ακολουθήσει ομιλία της φιλολόγου-διευθύντριας του 13ου Γυμνασίου Λάρισας, Αργυρώς Γκαραγκούνη. Στις 11 π.μ. δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων.

* Στις 11 π.μ. στο αμφιθέατρο «Γ. Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1), συζήτηση με θέμα: «Η έννοια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και η ελληνική εξωτερική πολιτική», διοργανώνει το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Ομιλητές: Χρήστος Ροζάκης, ομότιμος καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τ. υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. υφυπουργός Εξωτερικών Αγγελος Συρίγος, δικηγόρος, επίκουρος καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος (Η Καθημερινή). Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δρ. Θάνος Ντόκος, γενικός διευθυντής, ΕΛΙΑΜΕΠ.

* Στις 11 π.μ. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Τρίπολη, συνέντευξη Τύπου, της υφυπουργού Εσωτερικών, Θεοδώρας Τζάκρη, μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη.

* Στις 12 μ.μ. στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ (Πατησίων 69 και Αινιάνος 2), συνέντευξη Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, με θέμα: «Πορεία Τουρισμού 2011, Εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτιμό και Μαύρη Εργασία».

* Στις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ. αποχή των εργοληπτών της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Χαλκιδική, Δράμα, Καβάλα, Σέρρες, Πέλλα, Ημαθία) από τους διαγωνισμούς και τα έργα και συμβολική κατάληψη του κτιρίου της πρώην περιφέρειας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης. Οι εργολήπτες αντιδρούν στην άτυπη στάση πληρωμών του δημοσίου και στο νομοσχέδιο για τα δημόσια έργα που προωθεί την αδιαφάνεια υπέρ των ολιγοπωλίων.

* Στη 1 μ.μ. αναβάλλεται για μετά το Πάσχα, η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη, λόγω έκτακτης σύσκεψης στο γραφείο του πρωθυπουργού, για θέματα τουρισμού.

* Στις 3 μ.μ. στον Πολυχώρο «Απόλλων» (Ερμουπόλεως και Πηλίου 1, Καμίνια-Πειραιάς), συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

* Στις 10 μ.μ. στη μουσική σκηνή «Αυλαία» ( Αγίου Ορους 15 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, τηλ.: 210-3474-074) βραδιά με τη Σοφία Βόσσου και τη Μαργαρίτα Γκινοσάτη.