Φύλακας εταιρείας ανακύκλωσης βιομηχανικών αποβλήτων, 58 ετών και συγγενικό του πρόσωπο, 43 χρονών, κατηγορούνται για κλοπή ποσοτήτων χαλκού από τον χώρο των αποθηκών της επιχείρησης την οποία φύλασσε ο πρώτος.

 

Αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τους συνέλαβαν και σε βάρος τους σχημάτισαν δικογραφία για «κλοπή» και «αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος», αντίστοιχα.

Την καταγγελία εναντίον τους έκανε ο διευθυντής της εν λόγω εταιρείας. Όπως υποστηρίζει στη μήνυση, έκλεβαν συστηματικά χαλκό από τον χώρο των αποθηκών της επιχείρησης, που εδρεύει στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης. Πάντα σύμφωνα με την μήνυση, ο κλεμμένος χαλκός έφθασε τα 400 κιλά, τα οποία παρέδωσε στον 43χρονο συγγενή του, με σκοπό τη μεταπώλησή τους στο ελεύθερο εμπόριο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα του φύλακα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 40 κιλά χαλκός, ενώ σε αποθήκη του 43χρονου, βρέθηκε μέρος των κλαπέντων, τα οποία και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.