7F1XR3STILIΕπ’ αυτοφώρω συνελήφθη χθες οδηγός ανατρεπόμενου φορτηγού την ώρα που έριχνε μπάζα και άλλα υπολείμματα οικοδομικών εργασιών στο ρέμα Κρυονερίου, πίσω από το Γήπεδο Ποδοσφαίρου της Δημοτικής Ενότητας Συκεών, στο …>>>

4,5o χιλιόμετρο της οδού Θεσσαλονίκης-Ασβεστοχωρίου.

Σε μπλόκο που στήθηκε παρουσία του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, του αντιδημάρχου Μικροέργων-Πρασίνου, με τοπική αρμοδιότητα στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων, Αλέκου Σιμητόπουλου και στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας, άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψή του. Ο συλληφθείς κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης. Εναντίον του κατατέθηκε μήνυση, ενώ κινήθηκαν οι διαδικασίες κατάσχεσης του φορτηγού.

Κάτι ανάλογο σημειώθηκε και χθες στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων, στην περιοχή του αντλιοστασίου στους Νερόμυλους, όπου, παρόντος του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας Νίκου Βαρσάμη, διαπιστώθηκε ότι είχαν γίνει εκσκαφές σε αγρόκτημα και με φορτηγά μετέφεραν υλικά χωματουργικών εργασιών, τα οποία τα έριχναν στο ρέμα προκαλώντας και αλλοίωση των πρανών, αλλά και στη συμβολή των ρεμάτων του Φιλύρου με των Πεύκων. Ο οδηγός του φορτηγού διέφυγε χθες της σύλληψης λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ωστόσο μετά τη μήνυση που υπέβαλε εκ μέρους του δήμου ο αντιδήμαρχος κ. Σιμητόπουλος η υπόθεση διαβιβάστηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης τόνισε: «Στις εφόδους που κάναμε εντοπίσαμε επίσης περίεργες συνδέσεις οικιστικών συγκροτημάτων με σωληνώσεις που καταλήγουν στο ρέμα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η καταγραφή όλων των παράνομων συνδέσεων των βόθρων με τα ρέματα. Ελέγχουμε μία προς μία κάθε περίπτωση κι αν διαπιστωθεί η οποιαδήποτε παράβαση του νόμου θα παραπεμφθούν όλοι στον Εισαγγελέα. Ζητάμε και θα επιμείνουμε στην παραδειγματική τιμωρία των ασυνείδητων που εγκληματούν εξαιτίας προσωπικών, οικονομικών ή άλλων συμφερόντων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και του περιβάλλοντος, υποθηκεύοντας την ίδια μας τη ζωή».

Ο δήμαρχος κάλεσε όλους τους πολίτες όποτε διαπιστώνουν περιβαλλοντικά προβλήματα, να επικοινωνούν είτε με τον ίδιο είτε με τη Δημοτική Αστυνομία, στα τηλέφωνα 2313 313313, 2310 963513, 697499564.