karamanlisΤα πάνω κάτω φέρνει η οικονομική κρίση στον Καλλικράτη, αλλά και στην κεντρική πολιτική σκηνή! Οι εξελίξεις θα είναι καταρρακτώδεις και τα γεγονότα τέτοια που θα φέρουν αλυσιδωτές εξελίξεις –και μάλιστα πολύ γρήγορα!

 

Πρώτη εξέλιξη το… λουκέτο στους δήμους. Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Πειραιάς, αλλά και άλλοι μεγάλοι δήμοι της χώρας δεν έχουν, πλέον, να πληρώσουν ούτε το φως! Ενδεικτική είναι η παρέμβαση του αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, του δήμου Θεσσαλονίκης, Χασδάι Καπόν, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Παραδέχτηκε ότι, αν η κυβέρνηση δεν βρει λύση, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα κηρύξει στάση πληρωμών! “Δε θα έχουμε να πληρώσουμε ούτε μισθούς και προμηθευτές”, είπε χαρακτηριστικά.

Στην περίπτωση που οι δήμοι βάλουν λουκέτο, άλλη λύση δεν υπάρχει από… νέες εκλογές. Στη Νέα Δημοκρατία έχουν μελετήσει καλά αυτήν την πιθανότητα και είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στις κάλπες –κάτι που υπογραμμίζει ο Αντώνης Σαμαράς όπου σταθεί κι όπου βρεθεί! Κι επειδή, αν γίνει πραγματικότητα αυτό το σενάριο οι δημοτικές εκλογές –τουλάχιστον στους προβληματικούς δήμους- θα γίνουν νωρίτερα από τις βουλευτικές, στη Νέα Δημοκρατία έχουν προετοιμαστεί και γι αυτήν την περίπτωση.

Κι εδώ είναι η μεγάλη έκπληξη! Ένας Κώστας θα αποχωρήσει κι ένας άλλος θα έρθει! Οι πληροφορίες θέλουν τον Κώστα Καραμανλή να είναι υποψήφιος για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης! Πριν μερικές ημέρες, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. είχε διαμηνύσει στο κόμμα ότι θα είναι –και πάλι- υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ως πρώην πρωθυπουργός, εκλέγεται όπου κι αν κατεβεί. Υπήρξαν αντιδράσεις και, με τις εξελίξεις στα οικονομικά των δήμων, δόθηκε λύση:

Ο Κώστας Καραμανλής θα είναι υποψήφιος δήμαρχος! Η επιλογή αυτή θα φέρει στα χέρια της “γαλάζιας” παράταξης το δήμο μετά από μια παρένθεση μερικών μηνών, αφού είναι γνωστό πως ο πρώην πρόεδρος συγκεντρώνει τις συμπάθειες των οπαδών της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, κάτι που φαίνεται σε κάθε του εμφάνιση (τελευταία στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του θείου του και ιδρυτή της παράταξης, αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, εκατοντάδες παραβρισκόμενοι, με τον που τον είδαν, φώναζαν ρυθμικά το όνομά του και διάφορα συνθήματα). 

Όσο για τον Κώστα Γκιουλέκα, επικεφαλής της παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη”, αλλά και βουλευτή της Ν.Δ., η επάνοδος στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη, αφού θεωρείται “κεφάλαιο” για το κόμμα, το οποίο θα στηριχθεί στους νέους ανθρώπους.