nd_espa_01Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία, και η εκδήλωση για την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης, αποτέλεσαν τα θέματα της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που δόθηκε από τον …>>>

τομεάρχη Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρο Καλαφάτη, τον αναπληρωτή γραμματέα Παραγωγικών Τομέων, Στράτο Σιμόπουλο και τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

«Είναι αδιανόητη η αδράνεια και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ, από πλευράς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ειδικά σ' αυτή τη δυσχερή οικονομική συγκυρία για τη χώρα, που απαιτούνται άμεσα εμπροσθοβαρείς κινήσεις αναπτυξιακής προοπτικής, ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης», τόνισε ο κ. Καλαφάτης και συμπλήρωσε ότι «τα μόνα ενεργοποιημένα και υλοποιούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ σήμερα, αφορούν κυρίως “έργα - γέφυρες” του Γ' Κ.Π.Σ. που δρομολογήθηκαν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Όσον αφορά το δεύτερο θέμα, που αφορούσε την πρόταση ψηφιακής στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας με τον τίτλο «ThessalonikiForward», για την τουριστική προβολή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ. Σταύρος Σιμόπουλος. «Η κεντρική ιδέα της πρότασης «ThessalonikiForward» είναι η καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως ενός αναγνωρίσιμου και ελκυστικού τουριστικού προορισμού, τόσο εντός, όσο κυρίως εκτός Ελλάδος. Πρόκειται ουσιαστικά για την «ηλεκτρονική υπογραφή» της πόλης (Signature Link), η οποία μπορεί να προστίθεται στα e-mails και στις ιστοσελίδες επιχειρήσεων, φορέων, ακόμα και blogs. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί η εικαστική πρόταση και η δημιουργία της σχετικής ιστοσελίδας (www.thessalonikiforward.gr), τα οποία και θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη για το λόγο αυτό», ανέφερε ο κ. Σιμόπουλος και πρόσθεσε πως «το Thessaloniki Forward μπορεί να επεκταθεί με πρωτοβουλία των φορέων της πόλης σε ένα ολοκληρωμένο, πολυμεσικό portal για τη Θεσσαλονίκη, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις πιο σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης (social media)».