mitafidis_01Αποσπασματικές είναι, για τον Τρ. Μηταφίδη, επικεφαλής της παράταξης “Ανοικτή Πόλη”, οι διατάξεις του νέου Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης. Μάλιστα στιγματίζει το ότι δεν υπήρξε διάλογος αλλά και τη στάση Μπουτάρη: “Φάσκει και αντιφάσκει”, λέει.

 

Όπως επισημαίνει ο κ. Μηταφίδης, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στην τοποθέτησή του, είχε συστήσει στο υπουργείο «να ασχολείται με τα θεσμικά και να αφήσει το δήμο να κρίνει ποιες αναπλάσεις πρέπει να γίνουν και ποιες είναι εφικτές», ενώ αποκάλεσε «τραγελαφικά» τα όρια του νέου ρυθμιστικού, στη συνέχεια υπέγραψε “μνημόνιο συνεργασίας” με το υπουργείο.

“Για μια ακόμη φορά ο κ. Μπουτάρης φάσκει και αντιφάσκει και, το χειρότερο, ξεχνά πως είναι δήμαρχος της πόλης και έχει ευθύνη για το μέλλον της”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Όσον αφορά το Ρυθμιστικό, η παράταξη “Ανοικτή Πόλη” (υποστηρίχθηκε κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ) υπογραμμίζει πως “οι προτάσεις εξακολουθούν να είναι ή αποσπασματικές ή οι ίδιες εδώ και χρόνια – αν και ορισμένες από τις «παλιές» είναι πολύ περισσότερο «δουλεμένες» από αυτές που ανακοινώθηκαν. Δεν προτάθηκαν επίσης διαδικασίες που θα επιτρέψουν τη σταδιακή υλοποίησή τους, αλλά και καμία αναφορά στα χρηματοδοτικά πρωτόκολλα που θα εγγυηθούν την πραγματοποίηση τους στη σημερινή οικονομική δυσπραγία”. Ακόμη και για τις αστικές αναπλάσεις (που θεωρούνται εύκολα υλοποιήσιμα έργα), υποστηρίζει πως “δεν έχουν συνέχεια”.