Έγινε πιο… πράσινος ο δήμος Π. Μελά

dendrofitefsi_pavlos_melas_20110409_01Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του δήμου Παύλου Μέλα και του Τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου της Ευκαρπίας, το Κύταρρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ), παράρτημα Θεσσαλονίκης, και η ομάδα του "Θεσσαλονίκη Αλλιώς" επισκέφθηκαν το …>>>

Γυμνάσιο της Ευκαρπίας και πραγματοποίησαν μία δράση ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν το φυσικό περιβάλλον.
H Mη Κεδροσκοπική Οργάνωση Κ.Ε.Α.Ν Θεσσαλονίκης παρουσίασε το Planetbook, το πρώτο περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι που δημιούργησε με τη στήριξη της Vodafone. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν με ενθουσιασμό πάνω στο επιδαπέδιο Planetbook των 36 τ.μ. και να τεστάρουν τις γνώσεις τους σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Το Planetbook, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους, έχει στόχο να εκπαιδεύσει και να καλλιεργήσει την ευαισθησία όλων μας σε περιβαλλοντικά θέματα συνδυάζοντας με δημιουργικό τρόπο την περιβαλλοντική εκπαίδευση με την ψυχαγωνία.
Παράλληλα, η ομάδα "Δράση για την Άγρια Ζωή" ενημέρωσε με εθελοντές της τα παιδιά για τις δραστηριότητές της που αφορούν την περίθαλψη τραυματισμένων, εξαντλημένων ή άρρωστων άγριων ζώων και την ταχύτερη δυνατή επανένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων από αυτά στο φυσικό περιβάλλον. Στη συνέχεια τα παιδιά έπαιξαν ένα παιχνίδι ρόλων, αξιοποιώντας και βιωματικά τις γνώσεις που πήραν.
Και λίγο πριν η βροχή κάνει την εμφάνισή της εθελοντές της ομάδας "Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς" βοήθησαν τους μαθητές του σχολείου να φυτεύσουν περισσότερα από 50 δενδρύλλια και θάμνους στην είσοδο των εργατικών κατοικιών. Τα δενδρύλλια ήταν μία χορηγία των φυτώριων Παναγόπουλου.

Σχόλια