samaras_xanthi_20110415_01Έντονη κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με την εφαρμογή του Καλλικράτη άσκησε από την Ξάνθη ο πρόεδρος της ΝΔ. Ζήτησε "να τραβήξει ο πρωθυπουργός το αφτί του υπουργού Εσωτερικών".

«Αντί ο κ. Παπανδρέου να ετοιμάζει καινούργια νομοσχέδια -όπως καινούργιο εκλογικό νόμο από το Υπουργείο Εσωτερικών- θα έπρεπε να τραβήξει από το αυτί τον υπουργό των Εσωτερικών, ο οποίος έχει φτιάξει έναν «Καλλικράτη», που σήμερα κάνει τους Περιφερειάρχες -και είναι 13 σε όλη την Ελλάδα- να μην έχουν ακόμα συγκεκριμένες αρμοδιότητες και να έχουν λιγότερα χρήματα από ό,τι είχαν οι παλαιοί Νομάρχες», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά τη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη.

Κάλεσε, δε, τον πρωθυπουργό, να επισκεφθεί έναν οιονδήποτε, όπως είπε, δήμαρχο και έναν οιονδήποτε Περιφερειάρχη για να το διαπιστώσει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στη Θράκη. Αυτήν την ώρα μετέχει σε σύσκεψη στην Ξάνθη(στη φωτογραφία απολαμβάνει τον καφέ του στην πλατεία) με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και επιστημονικών φορέων. Το βράδυ θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου και θα πραγματοποιήσει ομιλία.


από το www.difernews.gr