Να έχει διεκδικητικό χαρακτήρα ο προϋπολογισμός πρότεινε ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη”, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, στην τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό.

“Να διεκδικήσουμε τους παρακρατηθέντες πόρους από την κυβέρνηση”, πρότεινε ο κ. Μηταφίδης, θυμίζοντας πως μιλάμε για πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Κατήγγειλε πως η εταιρία Φυσικού Αερίου πήγε να κόψει τη θέρμανση από το 22ο Δημοτικό Σχολείου και πως εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν να εμβολιαστούν κατά του τετάνου πολλούς μήνες. “Φθάσαμε σε ένα σημείο που δεν υπάρχει αίσθηση των αναγκών των ανθρώπων. Πρέπει να αλλάξετε τις προτεραιότητές σας”, είπε αναφερόμενος στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Μηταφίδης επεσήμανε πως “έχουμε τον πιο ακριβό και τον πιο βρόμικο δήμο στη χώρα” και ζήτησε από τη διοίκηση “να διεκδικήσει τις κρατικές επιχορηγήσεις” και τους αυτοτελείς πόρους.

Τέλος πρότεινε την εφαρμογή “συμμετοχικού προϋπολογισμού”, δηλαδή ενός προϋπολογισμού που θα συμφωνείται μετά από δημόσια διαβούλευση με τους φορείς της πόλης και τους πολίτες.