Άγουρη συμμορία ρήμαζε αυτοκίνητα

astinomikoi_01Δραπέτες του Ιδρύματος Αγωγής Αρρένων Ανηλίκων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης (Ι.Α.Α.Α.Σ.Ε.) Βόλου ήταν ένας 15χρονος κι ένας 16χρονος οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, έκλεβαν αυτοκίνητα. Κατηγορούνται για …>>>

διακεκριμένες κλοπές και φθορές κατ΄ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Αρχικά, την Παρασκευή 08-04-2011, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών ο 16χρονος δράστης διότι είχε διαφύγει από το Ίδρυμα από τις 30-03-2011. Εκεί κρατούνταν δυνάμει διατάξεων του Ανακριτή Σερρών και της Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι ο 16χρονος, μαζί με τον 15χρονο στο χρονικό διάστημα από 30-03-2011 έως 08-04-2011 διέπραξαν συνολικά πέντε κλοπές Ι.Χ. επιβατηγών αυτοκινήτων από την περιοχή της Λάρισας Θεσσαλίας και την ευρύτερη περιοχή του νομού Σερρών και μια κλοπή διαφόρων εργαλείων και υλικών ιδιοκτησίας του Ο.Σ.Ε. από το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Σκοτούσας Σερρών.

Ο 16χρονος δράστης εξεταζόμενος ομολόγησε τις πράξεις του μαζί με τον 15χρονο δράστη, που επίσης είχε αποδράσει από το Ι.Α.Α.Α.Σ.Ε. Βόλου, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 αμφιδέτες και 52 μπουλόνια σύνδεσης ιδιοκτησίας του Ο.Σ.Ε..

Ο 16χρονος δράστης δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ενώ ο 15χρονος δράστης αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί και να επιστρέψει στο Ι.Α.Α.Α.Σ.Ε. Βόλου.

Η προανάκριση συνεχίζεται.

Σχόλια