Αντιεξουσιαστές, αλλά και μέλη του... Ε.Ρ.Χ.Ο.Μ.Α.Σ.Τ.Ε., σκοπεύουν να διαδηλώσουν, σε λίγο, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, η αγορά στενάζει...

Ειδικά για την πορεία των αντιεξουσιαστών έχουν ληφθεί αυστηρά αστυνομικά μέτρα. Ήδη σε πολλούς δρόμους έχει απαγορευτεί από το πρωί η στάθμευση των αυτοκινήτων, ενώ σταδιακά θα διακόπτεται η κίνηση όπου κρίνεται απαραίτητο. Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν ακροβολιστεί σε καίρια σημεία κι έχουν εντολή να μη διαταραχθεί η ζωή της πόλης.

Η πορεία είναι μία από τις εκδηλώσεις του Πανελλήνιου Συνεδρίου Αναρχικών που γίνεται στη Θεσσαλονίκη και καλούν σε συμμετοχή η Συνέλευση Αναρχικών για την Ανατρεπτική Δράση (Θεσαλλονικη), Αναρχικοί/ες Αθήνας, Αυτόνομο στέκι Καβάλας, Utopia AD(Κομοτηνή), Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΤΕΙ Σερρών, Αναρχικοί/ες Βόλου, Αναρχικοί/ες Βέροιας.

Όσο για τους Ε.Ρ.Χ.Ο.Μ.Α.Σ.Τ.Ε., το αρτικόλεξο σημαίνει Ενωση Ριγμένων, Χολωμένων, Οργισμένων, Μονίμως Αδικημένων, Συνειδητοποιημένων καί Τολμηρών Ελλήνων κι είναι η δεύτερη φορά που εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη. Στις 4 Δεκεμβριου 2010 είχε οργανώσει σιωπηρή πορεία και, σήμερα, οργανώνει διαμαρτυρία για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Η συγκέντρωση θα γίνει μπροστά από τη ΔΕΘ, στην είσοδο της πλατείας ΧΑΝΘ.