Μετά το ατύχημα ή την… ατυχία, τι μας περιμένει; Στο ερώτημα αυτό θα επιχειρήσουν να απαντήσουν οι ομιλητές της διημερίδας του Δήμου Δέλτα, σήμερα και αύριο 2 και 3 Απριλίου αντίστοιχα. Στο …>>>

Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου, ο πολιτικός μηχανικός Στέργιος Τσιαμπάζης θα μιλήσει «για την πραγματικότητα με τη μετάβαση του στην αναπηρία» ενώ ο χειρουργός-ορθοπεδικός Διονύσης Νικηφόρος θα αναφερθεί «στην πρόληψη πριν το ατύχημα»

Επίσης η ψυχολόγος Χριστίνα Κουκουρίκη θα αναλύσει και θα απαντήσει σε ερωτήματα για την αναπηρία και την οικογένεια. Η ψυχολόγος του ΑΠΘ Παγώνα Μιχαλοπούλου θα επικεντρωθεί στην «Αν-απειρη κοινωνία και σκέψη». Ακόμη ο Δημοσθένης Κουσκούκης θεολόγος του ΑΠΘ θα παρουσιάσει τη συμβολή της Εκκλησίας στη ζωή της διαφορετικότητας και οι Δημήτρης Μισιρλής, λογοπεδικός-ειδικός παιδαγωγός και Σωτήρης Μουρουδέλης κοινωνικός λειτουργός θα επικεντρωθούν σε θέματα που αφορούν στην ομιλία ατόμων ύστερα από εγκεφαλικά επεισόδια και τον εθελοντισμό αντίστοιχα.

Στη διημερίδα του Δήμου Δέλτα, θα συμμετάσχουν επίσης η Κατερίνα Τερεζή καθηγήτρια ειδικής φυσικής αγωγής «για την ορθή στάση και βάδιση» καθώς και ο Νικόλαος Οργιανέλης, φυσικοθεραπευτής.

Οι εργασίες της διημερίδας θα αρχίσουν με χαιρετισμό του Δημάρχου Δέλτα Νίκου Γιουτίκα, ο οποίος θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις της διοίκησης για διευκόλυνση και την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ στις δημοτικές υπηρεσίες καθώς και μια σειρά έργων για την βελτίωση της καθημερινότητας τους. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός του Αντιπροέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Διαβατών και υπεύθυνου θεμάτων για Aτομα με Αναπηρία (ΑΜΕΑ) του Δήμου Δέλτα Αλέξανδρου Παπαδάκη, ο οποίος έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης.