Ο συνήθης ύποπτος Στέφανος Αθανασιάδης ήταν ο «δήμιος» της Λάρισας. Ο Κλάους με γκολ στο 68' έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 1-0 και βύθισε ακόμα περισσότερο τους «βυσσινί» που μόνο με θαύμα μπορούν να σωθούν.

 

Ο αγώνας στη Τούμπα ήταν από αυτούς που θεωρούνταν δίχως αύριο και για τους δύο, με την ισοπαλία να μην βολεύει κανέναν. Ο ΠΑΟΚ ήθελε το τρίποντο για να φτάσει ακόμα πιο κοντά στα πλέι οφ και η Λάρισα για να παλέψει για την σωτηρία του.

Μετά το κουραστικό πρώτο 10', με τους 22 παίκτες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους, ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό και πίεσε την εστία του Αμπάρη. Η Λάρισα έδωσε χώρο περιμένοντας τους Θεσσαλονικείς στο μισό γήπεδο, ελπίζοντας ότι κάπου στο κέντρο θα γίνει το λάθος και θα φύγουν στην αντεπίθεση.

Ο ρυθμός το αγώνα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έπεσε αισθητά –ειδικά από την ώρα που βρήκε τραυματισμένος εκτός παιχνιδιού ο Πάμπλο Γκαρσία.

Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι πίεσαν κι ο Νίκος Κωστένογλου βλέποντας τον ΠΑΟΚ να αλλάζει σχήμα και να γίνεται πιο επιθετικός αποφάσισε να βγάλει τον Κόζακ και να βάλει έναν πιο επιθετικό χαφ στο χώρο του κέντρου, τον Αμπουμπακάρι. Τα σχέδια των προπονητών πήγαν περίπατο όταν έβαλε το γκολ ο Αθανασιάδης.

Οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν πως το γκολ προήλθε από ανάποδο πλάγιο, αλλά έχουν μισό δίκαιο. Από το ανάποδο πλάγιο προήλθε το φάουλ, από το οποίο προήλθε το γκολ. Η ΑΕΛ είχε όλο το χρόνο να οργανωθεί μετά το πλάγιο, αλλά η επιλογή ήταν… φάουλ για κίτρινη (που ο διαιτητής δεν έδειξε). Με την ίδια λογική μπορεί να γκρινιάζει κι ο ΠΑΟΚ που η Λάρισα είδε τον πρώτο παίκτη να αποβάλλεται μόλις στο 90 (Ταλ). Κι όμως, ο Ταβλαρίδης, για παράδειγμα, θα έπρεπε να ΄χει αποβληθεί από το πρώτο μέρος (κάνει εμφανέστατο πέναλτι στον Μουσλίμοβιτς), όπως και οι Ιγκλέσιος και Κατσιαρός.

Πάντως, η Λάρισα θα μπορούσε να ισοφαρίσει: Αν ο Τσιμπάμπα ήταν λίγο πιο προσεκτικός στο 70ο λεπτό θα είχε πετύχει την ισοφάριση. Αλλά και στο 89' είχαμε δοκάρι για την Λάρισα με τον Κανόμπιο να εκτελεί φάουλ, τον Νταμπίζας να πιάνει την κεφαλιά και τον Χαλκιά να διώχνει στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά κόρνερ.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Γούκος (Ηπείρου)

4ος: Τοπούζης (Θράκης)

Παρατηρητής: Σωμαρακάκης (Αθηνών)

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Ετό, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία(Αρίας 32'), Βιτόλο(Σαλπιγγίδης 59'), Ελ Ζαρ, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς.
Λάρισα: Αμπάρης, Ταλ, Κατσιαρός, Ταυλαρίδης, Νταμπίζας, Ιγκλέσιας, Κόζακ(Αμπουμπακάρι 61'), Μετίν(Κανόμπιο 77'), Πανκράτ (Μπλάζεκ 13'), Τσιμπάμπα, Κουζέν.

Σκόρερ: Αθανασιάδης (πλασέ 68').

Κάρτες: Έτο (κίτρινη 14'), Ιγκλέσιας (κίτρινη 27'), Κόζακ (45'), Τσιμπάμπα (κίτρινη 61'), Μετίν (κίτρινη 69'), Κοντρέρας (κίτρινη 73'), (Κουζάν 73'), Ταλ (κίτρινη 80'), Ταλ (κόκκινη 90').