xionia_diodia_malgara_01Απίστευτες καταστάσεις (αν και στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι απίθανο) ζουν οι εκδρομείς της Καθαράς Δευτέρας που, για να μην ταλαιπωρηθούν, διάλεξαν να κινηθούν μέσω της ΠΑΘΕ, από τη Θεσσαλονίκη, προς προορισμούς στη Θεσσαλία και την Πιερία.

 

Όπως περιγράφουν οι ίδιοι, από τα κινητά τους τηλέφωνα σε κανάλια –κυρίως- της Πιερίας και της Θεσσαλίας, ουσιαστικά είναι… εγκλωβισμένοι, αφού στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθήνας, όπως ομολογούν και οι αρμόδιοι της “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.”, λειτουργεί μόνον ένα ρεύμα κυκλοφορίας κατά κατεύθυνση!

Οι ευθύνες έχουν γίνει μπαλάκι –και να σκεφθεί κανείς ότι οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει! Η εταιρία ρίχνει την ευθύνη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η περιφέρεια, με τη σειρά της, στους κατά τόπους δήμους! Ο Καλλικράτης κατάφερε να μπερδέψει τους πάντες και, ουσιαστικά, κανείς να μην γνωρίζει –ή να μη θέλει να πει- ποιος ρίχνει αλάτι για να ξεπαγώσει τους δρόμους!

Μία κυρία κατήγγειλε πως ξεκίνησε στη 1 μετά το μεσημέρι από την Αθήνα, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και, στις 10 το βράδυ βρισκόταν… έξω από το Αιγίνιο!

Οργή, από οδηγούς και για τους υπευθύνους των διοδίων στα Μάλγαρα, που εξακολουθούν να εισπράττουν διόδια από τους καταταλαιπωρημένους ταξιδιώτες. Όσο για τα διόδια Αιγινίου, που δεν λειτουργούν, για έναν μυστήριο λόγο, οι λωρίδες κυκλοφορίας επίσης συγκλίνουν σε μία. Το μποτιλιάρισμα, σε αυτά τα δύο σημεία, είναι απίστευτο!

Η κατάσταση στην εθνική οδό επιδεινώθηκε από προχθές, Σάββατο, όταν είχαμε κατολίσθηση στα Τέμπη.