Τρία τραπέζια για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας θα «στρώσει» ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν τα κούλουμα και να διασκεδάσουν.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρία διαφορετικά σημεία του διευρυμένου δήμου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους δημότες να γευτούν σαρακοστιανά εδέσματα και να απολαύσουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική και χορό.

Στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού η καθιερωμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου - Κορδελιού στις 11.00 π.μ. Θα χορέψουν ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Μελίνα Μερκούρη», τα Κ.Α.Π.Η. Ελευθερίου Κορδελιού και ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού.

Στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου τα κούλουμα θα εορταστούν σε δύο σημεία. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Β΄ ΚΑΠΗ, στο πάρκο Αγαμέμνονος, στην περιοχή Ελπίδας στις 11.45 π.μ. όπου τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν στους παρευρισκομένους την παραδοσιακή φασολάδα ενώ σαρακοστιανά εδέσματα θα πλαισιώσουν το εορταστικό τραπέζι. Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Προσκόπων (οδός Δαγκλή και Κολοκοτρώνη) στις 12.30 μ.μ. Οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα καθιερωμένα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας και να ξεφαντώσουν με το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης που θα παρουσιάσουν τα χορευτικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Ευόσμου, του συλλόγου Μικρασιατών Ευόσμου, του συλλόγου Αγγιστιανών Ευόσμου και του συλλόγου Κατοίκων Ηλιούπολης Ευόσμου. Στους χώρους όλων των εκδηλώσεων – πέραν των νηστίσιμων εδεσμάτων - θα διανέμεται και δωρεάν άφθονο κρασί.