astinomikos1Τετραμελής σπείρα που λήστευε –κυρίως- όσους έβγαιναν από τράπεζες αφού είχαν κάνει ανάληψη μετρητών εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. …>>>

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας επικεντρωνόταν σε ληστείες και αρπαγές τσαντών. Πρώτα παρακολουθούσαν την κίνηση στα Τραπεζικά Υποκαταστήματα, έπειτα διάλεγαν τα θύματά τους και, τέλος, τα παρακολουθούσαν διακριτικά για να βρουν την κατάλληλη στιγμή να τους αρπάξουν τα χρήματα της ανάληψης.

Με ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός, για τον οποίο η αστυνομία είχε στοιχεία πως συμμετείχε στη σπείρα. Μετά από την προανάκριση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ακόμη ημεδαπών μελών της σπείρας, ηλικίας 25, 20 και 24 (γυναίκα) ετών, για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Η αστυνομία υποστηρίζει πως η σπείρα διέπραξε τις εξής ληστείες κι αρπαγές:

Ληστεία κατά ημεδαπού, μεσημεριανές ώρες της 03-12-2010, στα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι δράστες προσέγγισαν το θύμα τους, τη στιγμή που έμπαινε στο σπίτι του, και αφού τον τραυμάτισαν σοβαρά, του πήραν 23.000 ευρώ, τα οποία είχε αναλάβει νωρίτερα από Τραπεζικό Υποκατάστημα.

Αρπαγή τσάντας (24-08-2010) από αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από Τραπεζικό Υποκατάστημα της ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου και περιείχε 13.000 ευρώ, χρήματα τα οποία μόλις είχαν αναληφθεί από τον ιδιοκτήτη του Ι.Χ..

Αρπαγή χαρτοφύλακα που περιείχε 8.800 ευρώ, την 29-10-2010, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου,  από ξεκλείδωτο Ι.Χ.

Αρπαγή χαρτοφύλακα από την πίσω θέση αυτοκινήτου, την 12-11-2010 στην περιοχή της Καλαμαριάς, μέσα στον οποίο υπήρχαν ψηφιακές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη.

Αρπαγή τσάντας με 14.000 ευρώ και πλήθος επιταγών, από το πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από Τραπεζικό Υποκατάστημα των Διαβατών, την 08-03-2011.

Αρπαγή τσάντας με 7.000 ευρώ, την 02-08-2010 στην περιοχή της Καλαμαριάς, έπειτα από διάρρηξη οχήματος. Το χρηματικό ποσό είχε αναληφθεί νωρίτερα από τράπεζα της περιοχής.

Αρπαγή τσάντας την 17-03-2011, από αυτοκίνητο στην περιοχή του Καλοχωρίου. Η τσάντα περιείχε 2.850 ευρώ, που είχαν εκταμιευθεί νωρίτερα από τράπεζα.

Συγκεντρωτικά προκύπτει ότι, η λεία της εγκληματικής ομάδας (μία ληστεία και έξι αρπαγές τσαντών), υπερβαίνει τις 68.650 ευρώ. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, καθώς η αστυνομία πιστεύει ότι οι δράστες έχουν προβεί και σε άλλες αρπαγές ή ληστείες.