alex_diki_20080925_01Στο προσκήνιο επανήλθε χθες η πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ στη Βέροια τον Φεβρουάριο του 2006. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε χθες σε…>>>

ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και 6 μηνών τον παππού των δύο ανήλικων Ελληνόπουλων που είχαν ανάμειξη στην εξαφάνιση. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον παππού για υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή και για ψευδορκία μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση, καθώς δέχθηκε ότι γνώριζε για την εμπλοκή των εγγονών του στη μυστηριώδη εξαφάνιση του Αλεξ και την απέκρυψε από τις διωκτικές αρχές. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και αποφάσισε η ποινή να είναι εφέσιμη και εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ/ημέρα. Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες. Υποστήριξε ότι τα εγγόνια του δεν είχαν καμία ανάμειξη στην υπόθεση. «Εβγαζαν κάποιοι χρήματα από την τηλεόραση στις δικές μου πλάτες», είπε.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών (συνολικά εφτά) με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων. Παρούσα στο δικαστήριο και η μητέρα του άτυχου Αλεξ, Νατέλα. Πριν από δύο χρόνια το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης είχε κρίνει ένοχους τους πέντε ανηλίκους για μη σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη και περιύβριση νεκρού και τους είχε επιβάλει αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και στην Υπηρεσία Επιμελητών Βέροιας. Πέρυσι το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου είχε απορρίψει αίτηση αναίρεσης των ανήλικων αδελφών.


του Θανάση Τσίγγανα, από την Καθημερινή