lagadas_dimotiko_simboulio_20110320_01Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011, όλα τα σχολεία του δήμου Λαγκαδά, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συγχωνεύσεις σχολείων, τις οποίες προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, σύμφωνα με…>>>

το δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Αναστασιάδη, μετά από την κίνηση αυτή θα υπάρξει σύσκεψη των φορέων για να αποφασιστεί ένα επιπλέον βήμα πίεσης!

Αυτά αποφασίστηκαν σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά, μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας από φορείς του Δήμου Λαγκαδά (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, τοπικά συμβούλια) με επικεφαλής τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη διαμαρτυρία, ο διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εεκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδνίας (στεγάζεται στο κτίριο ZEDA) Θ. Καρτσιώτης, παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό σε σχέση με την συνένωση σχολικών μονάδων του Δήμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε παρουσία των προσκληθέντων Βουλευτών της Β’ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης , εκπαιδευτικών, γονέων και  Τοπικών Συμβούλων. Ακούστηκαν οι απόψεις και τοποθετήσεις όλων των Δημοτικών Παρατάξεων ενώ στην συνέχεια πήραν το λόγο οι παρόντες βουλευτές κκ. Γιώργος Αρβανιτίδης του ΠΑΣΟΚ , Σάββας Αναστασιάδης της Ν.Δ και Χρήστος Τζέκης του Κ.Κ.Ε. ενώ για τον βουλευτή της Ν.Δ κ. Καράογλου που απουσίαζε, παρέστη ο επιστημονικός του συνεργάτης.

Ο δήμαρχος κ. Αναστασιάδης  τόνισε πως οι μέχρι σήμερα προσπάθειες όλων δεν απέδωσαν και εξαντλήθηκε κάθε μορφή διαλόγου και ήπιας αντίδρασης. Έτσι, πρότεινε, σε ένδειξη καθολικής συμπαράστασης και αλληλέγγυας στάσης προς τους κατοίκους της Ξυλόπολης, του Ασκού, της Ανάληψης, του Λευκοχωρίου, του Καβαλαρίου και των Ν. Καλλινδοίων όπου κλείνουν τα σχολεία, με τη συγχώνευση και κατάργηση σχολικών μονάδων, να κλείσουν όλα τα σχολεία μας, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, ολόκληρου του Δήμου. Όσον αφορά το επόμενο βήμα, επέλεξε να μην το αποκαλύψει.