Για σήμερα, Τρίτη 9 Μαρτίου 2011, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

 

* Στις 12 μμ, η «Ανοιχτή Αγκαλιά» των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής, στις 12:00 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, θα παραδώσει στο Διοικητή του νοσοκομείου έναν υπέρυθρο φασματογράφο, ο οποίος θα συμβάλλει στην πληρέστερη λειτουργία του παιδο-νεφρολογικού εργαστηρίου της Παιδιατρικής Κλινικής. Η δωρεά πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του ΚΟΡΠΗ.

* Στις 12 μμ, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Ικτίνου η ομάδα “Παιδιά εν δράσει” παρουσιάζει παντομίμα με θέμα “ Η γυναίκα στη Μέση Ανατολή”.

* Στη 1 μμ καλλιτέχνιδες των graffities σχεδιάζουν graffiti και graffiti design με θέμα τη γυναίκα, σε τρία σχολεία της Θεσσαλονίκης. Στο 2ο Γυμνάσιο/ Λύκειο στην Ικτίνου, στο 4ο Γυμνάσιο/Λύκειο στη Συγγρού 31 και στο 31ο γυμνάσιο στην Έντισον.

* Στις 2 μμ, στο νέο Δημαρχείο, με τη συναυλία jazz της Richmond jazz band από την Virginia των Ηνωμένων Πολιτειών.

* Στις 5:15 μμ, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης διαβάζει αποσπάσματα από μαρτυρίες και ημερολόγια γυναικών της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράκ. (Νέο Δημαρχείο)

* Στις 5:20 μμ, στο φουαγιέ του Δημαρχείου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Happy» της Χρύσας Πανουσιάδου. Αμέσως μετά εγκαινιάζεται η έκθεση φωτογραφίας των μελών της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ, Λευτέρη Πιτταράκη, Χρύσας Πανουσιάδου, Νίκου Πηλού και του δημοσιογράφου Παύλου Νεράντζη με θέμα «Γυναίκα στη Μέση Ανατολή».

* Στις 6 μμ, η χορευτική ομάδα Vis Motrix παρουσιάζει το έργο “Κρίση γένους θηλυκού» σε χορογραφία Κώστα Γεράρδου.

* Στις 7 μμ, στον Ιανό (Αριστοτέλους 7), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η «Ομάδα γυναικών Θεσσαλονίκης» σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία Ιανός πραγματοποιεί συζήτηση με θέμα «Η ενδοοικογενειακή βία δεν είναι οικογενειακή υπόθεση».

* Στις 7 μμ, στο νέο Δημαρχείο συζήτηση με θέμα “Γυναίκες στα πεδία των συγκρούσεων”. Συμμετέχουν η δημοσιογράφος Δώρα Αυγέρη, η τραγουδοποιός-ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη, η Ελληνοαιγύπτια ακτιβίστρια Κλεοπάτρα Γιούσεφ, η ηθοποιός Υρώ Μανέ και ο δημοσιογράφος Παύλος Νεράντζης.

* Στις 8:30 μμ, στην αίθουσα θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί τελετή βράβευσης με το «ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» στο πλαίσιο του εορτασμού «Ημέρα της Γυναίκας». Τιμώμενη θα είναι η Μαγδαλινή Γκατζόλα, καθηγήτρια παιδιατρικής Α.Π.Θ. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

* Στις 8:30 μμ, οι γυναίκες –μέλη των Γιατρών του Κόσμου συναντιούνται, για ένα ποτό στο Φουαγιέ- καφέ του Κινηματογράφου Ολύμπιον . Μέλη της οργάνωσης θα μιλήσουν για την εθελοντική δράση της γυναίκας σήμερα. Είσοδος με ποτό 10 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά πρώτων ειδών ανάγκης (γάλατα & κρέμες) σε άπορες οικογένειες.

* Στις 9:30 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» ανεβαίνει το θεατρικό έργο “Ο συμβολαιογράφος” του Θεσσαλονικιού συγγραφέα Νίκου Βασιλειάδη με την Υρώ Μανέ σε ένα συγκλονιστικό «γυναικείο» μονόλογο σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου.

* Στις 11 μμ, στο Κιν/θέατρο «Αλέξανδρος», προβολή της ταινίας μυθοπλασίας μεγάλου μήκους η «Λεμονιά» του Ιρανού σκηνοθέτη Eran Riklis.