7F1AM4STILIΓια «ψέματα» και «συκοφαντίες», έκανε λόγο ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες, σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν πριν από δύο μέρες για τα οικονομικά του δήμου από τον…>>>

Γιάννη Μπουτάρη και τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάι Καπόν.

Τόσο ο Γιάννης Μπουτάρης, όσο και ο Χασδάι Καπόν είχαν καταγγείλει πως η προηγούμενη διοίκηση δεν κατέθετε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ότι όφειλε μεγάλα χρηματικά ποσά στα ασφαλιστικά ταμεία και ότι δεν υπήρχε μηχανογραφημένο διπλογραφικό λογιστικό σύστημα στο δήμο.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, θέλοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις, μετά τις πρόσφατες καταγγελίες της νέας διοίκησης, υποστήριξε πως ο Γιάννης Μπουτάρης και οι συνεργάτες του αδυνατούν να διοικήσουν το δήμο και σημείωσε πως προετοιμάζουν από τώρα το έδαφος, διότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποκαλυφθεί αυτή η αδυναμία τους. «Διαβλέπουν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποκαλυφθεί αυτή η αδυναμία τους και προετοιμάζουν από τώρα το έδαφος. Αντιλαμβάνονται ότι δεν θα μπορέσουν να προσφέρουν στην πόλη όσα προσέφερε η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου –με τα τόσα άξια στελέχη της– και κατασκευάζουν δικαιολογίες», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «αντιλαμβάνονται ότι το έργο τους και στον Πολιτισμό και στην Κοινωνική Πολιτική και στο Περιβάλλον και στο επίπεδο των έργων θα είναι εξαιρετικά μικρό και ψάχνουν δικαιολογίες». Κατηγόρησε δε, το Γιάννη Μπουτάρη πως «είναι εγκληματικό με τα λόγια σου και με τις πράξεις σου να κινείσαι εναντίον του λαού της Θεσσαλονίκης, του οποίου τα συμφέροντα ορκίστηκες να υπηρετείς», προσθέτοντας πως ο προϋπολογισμός του 2011 θα είναι «μίζερος, χωρίς όραμα, και βεβαίως θα είναι μη αναπτυξιακός, μη κοινωνικός και σίγουρα μη διεκδικητικός».

Σε ερώτηση για πλήθος πλασματικών υπερωριών, ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε πως όλα έγιναν στο πλαίσιο της νομιμότητας, ενώ κατέληξε λέγοντας πως θα υπερασπίζεται το έργο της διοίκησής του «μέχρι θανάτου».


του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ από τον www.typosthes.gr