politismos_gronholm

Τέσσερις υποψήφιοι δίνουν συνέντευξη για να πάρουν μια πολυπόθητη δουλειά σε μια πολυεθνική εταιρεία. Όμως η διαδικασία της συνέντευξης δεν θα είναι και τόσο ρόδινη και θα αναγκαστούν να φτάσουν στα άκρα… >>>

Αυτό συμβαίνει στην παράσταση «Η μέθοδος Gronholm» που έρχεται από σήμερα και μέχρι τις 17 Απριλίου στο Θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42).

Επί σκηνής η θέση θύτη – θύματος εναλλάσσεται για τους τέσσερις υποψήφιους που τους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Γιώργος Καραμίχος, Πέτρος Λαγούτης, Χρήστος Σαπουντζής και Βίκυ Παπαδοπούλου. Και όλα αυτά μέσα σε μια ισορροπία κωμικού – τραγικού. Το μόνο σίγουρο; Ότι η εταιρεία είναι ο θύτης που οδηγεί τους υποψήφιους σε μια σειρά από εξευτελιστικές δοκιμασίες, ώστε να επιλέξει αυτόν που θα προσλάβει και θα του δώσει έναν παχυλό μισθό.

«Βλέπουμε την απάνθρωπη διαδικασία που φτάνει σε επίπεδο ευτελισμού των ανθρώπων που διεκδικούν μια θέση σε πολυεθνικές εταιρίες. Και το δυσάρεστο είναι ότι αυτές οι ψυχοφθόρες συνεντεύξεις δεν εφαρμόζονται πλέον μόνο στις πολυεθνικές, αλλά και σε μικρότερες επιχειρήσεις», σημείωσε χθες ο σκηνοθέτης της παράστασης κ. Διαγόρας Χρονόπουλος.

Στο κείμενο του συγγραφέα Τζόρντι Γκαλθεράν, που δυστυχώς είναι επίκαιρο και σήμερα, αναφέρθηκε ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος ο οποίος έχει κάνει μαζί με την Μαρία Τσατσαρώνη και τη μετάφραση. «Ο συγγραφέας το εμπνεύστηκε από τις σημειώσεις που έπαιρνε ένας υπάλληλος για το αν θα προσλάβει έναν εργαζόμενο ως ταμεία σε σούπερ μάρκετ. Και τα σχόλιά του έβριθαν φράσεων σεξιστικών, ξενοφοβικών και βάρβαρων. Δυστυχώς αυτό για το οποίο μιλάει το κείμενο ισχύει και σήμερα. Μετά το τέλος των παραστάσεών μας στην Αθήνα (σημ. στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν) έρχονταν κόσμος στα καμαρίνια και μας έλεγε τις δικές του εμπειρίες», σημείωσε ο κ. Καραμίχος.

«Η Μέθοδος Gronholm φωτίζει τις διαδικασίες πρόσληψης σε μια πολυεθνική εταιρεία και τον κανιβαλισμό στον οποίο οδηγούνται οι άνθρωποι προκειμένου να κερδίσουν μια δουλειά», σημείωσε από την πλευρά του ο ηθοποιός Χρήστος Σαπουντζής.

«Δείχνει το πόσο αλλοτριωνόμαστε για να εξασφαλίσουμε τα της επιβίωσής μας» συμπλήρωσε ο Πέτρος Λαγούτης.

«Η Μέθοδος Gronholm» έχει αποσπάσει συνολικά περισσότερα από 20 βραβεία. Έχει γυριστεί σε ταινία τη διασκευή της οποίας υπέγραψε ο ίδιος ο Γκαλθεράν το 2003 με τίτλο “El Metodo” με πρωταγωνιστή τον Εντουάρντο Νοριέγκα.

Παραστάσεις: κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο 18.00 και 21.00 και Κυριακή στις 19.30. Προπώληση από το ταμείο του θέατρου τηλ 2310-869869 και στο εκδοτήριο της πλατείας Αριστοτέλους τηλ 2310- 271116. Εισιτήρια 20 ευρώ και 15 φοιτητικό.


της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ από τον www.typosthes.gr