megala_rock_sigrotimata_de_dialiontai_01

«Τα μεγάλα ροκ συγκροτήματα δεν διαλύονται ποτέ…». Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει πράξη μια παρέα κοριτσιών μέσα από την ομώνυμη παράσταση που θα ανεβεί από αύριο, 8 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Αριστοτέλειον.

 

«Το έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου εκτυλίσσεται σε μια βραδιά όπου έξι κολλητές βρίσκονται μαζί μετά από 15 χρόνια και θέλουν να φτιάξουν ξανά το συγκρότημα που είχαν κάνει όταν ήταν στο Λονδίνο», σημείωσε η σκηνοθέτης της παράστασης, Πέμη Ζούνη.

Είναι η δεύτερη φορά που η ομάδα «6 +» ανεβάζει το συγκεκριμένο έργο. Τα μέλη της είναι απόφοιτοι της Σχολής Σύγχρονο Θέατρο Θεσσαλονίκης «Βασίλης Διαμαντόπουλος» (στη Θεσσαλονίκη) και η Ζούνη και ο Ηλιόπουλος ήταν καθηγητές τους. Είχαν ανεβάσει πέρυσι για πρώτη φορά «Τα μεγάλα ροκ συγκροτήματα δεν διαλύονται ποτέ…» στο Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε θέατρο των υπογείων. Προτιμούμε να κάνουμε κάτι που να είναι πιο εγκόσμιο», σημείωσε η Αναστασία Χαριτίδου που είναι μέλος της ομάδας.

Όσο για το μέλλον; «Αν το θέλεις πολύ να ασχοληθείς με το θέατρο υπάρχει χώρος και για τους νέους, απλά θέλει αρκετό τρέξιμο», δήλωσε το …«+» της παρέας, Μιχάλης Συριόπουλος που είναι και βοηθός σκηνοθέτη.

Τα παράπονά της για την πόλη μας που διώχνει ό,τι καλό έχει στην Αθήνα εξέφρασε από την πλευρά της η Πέμη Ζούνη. «Η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια δεν πολυνοιάζεται και δεν υποστηρίζει και τόσο τον πολιτισμό. Αυτό με προκαλεί λύπη», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον των ΔΗΠΕΘΕ (σημ. η ίδια είναι μέλος της επιτροπής που εξετάζει το μέλλον των δημοτικών περιφερειακών θεάτρων της χώρας) είπε πως «δεν πρέπει να κλείσουν, αλλά πρέπει να ενωθούν οι δυνάμεις τους και να υπάρξει συνέργεια και οικονομικό συμμάζεμα στην παραγωγή». Πάντως πρόσθεσε πως το ΥΠΠΟΤ θα εξακολουθεί να τα στηρίζει οικονομικά (έστω και με μειωμένο ποσό χρημάτων).

Για την αποχή της από τη σκηνή τώρα που ασχολείται με την πολιτική τόνισε ότι μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος τότε μόνον θα ασχοληθεί ξανά με την υποκριτική και το θέατρο. «Δεν χωράνε δύο καρπούζια σε μια μασχάλη», είπε.

Στο έργο παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Τζωρτζίνα Βογιατζόγλου, Κατερίνα Γραμμενίδου, Ηλιάνα Δημόνη, Αθηνά Σαραβέλου, Κλειώ Τσελούδη, Αναστασία Χαριτίδου.

Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη 21.00. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 12€, φοιτητικό/ομαδικό 8€. Τηλ.επικοινωνίας: 2310- 262051.