19F2AM3STILI

Τέσσερα έργα θα παρουσιάζει σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο (με αλλαγή έργου κάθε μέρα!) από σήμερα ως τις 3 Απριλίου, η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», στο θέατρο «Αμαλία» της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα:

• Κάθε Τετάρτη στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 7 μ.μ., θα παίζεται το «Σε μια κόλλα χαρτί» του Στάθη Μαυρόπουλου.

Το έργο είναι ένα «θεατρικό ντοκιμαντέρ», με θέμα δύο δίκες που συγκλόνισαν τη μεταπολεμική Θεσσαλονίκη: του Γρηγόρη Στακτόπουλου (υπόθεση Πολκ, 1948) και του Αριστείδη Παγκρατίδη (ο «δράκος του Σέιχ Σου», 1963).

Η σκηνοθεσία είναι της Ελένης Δημοπούλου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Κυριάκος Δανιηλίδης, Μένη Κυριάκογλου, Στάθης Μαυρόπουλος, Μάριος Μεβουλιώτης, Δημήτρης Ναζίρης, Μαριέττα Σπηλιοπούλου, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου.

• Κάθε Πέμπτη και Σάββατο στις 9 μ.μ., θα παίζεται «Το κρυφό δωμάτιο», ένα σύγχρονο έργο (2008) της Καναδής συγγραφέως Καρόλ Φρεσέτ.

Η υπόθεση; Η Γκρέις παντρεύεται έναν νέο, πάμπλουτο επιχειρηματία και ζει μαζί του σ’ ένα παλάτι. Μοναδικός όρος; Μπορεί να περιδιαβάζει παντού, αρκεί να μη μπει ποτέ σ’ ένα μικρό δωμάτιο. Ποιο μυστικό άραγε κρύβει το απαγορευμένο δωμάτιο;

Η μετάφραση είναι του Νικηφόρου Παπανδρέου, η σκηνοθεσία της Χριστίνας Χατζηβασιλείου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Κυριάκος Δανιηλίδης, Αθηνά Ευσταθίου, Νανά Παπαγαβριήλ, Μαριέττα Σπηλιοπούλου και Έφη Σταμούλη.

• Κάθε Παρασκευή στις 9 μ.μ., η Έφη Σταμούλη ερμηνεύει τη «Σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου.

Πρόκειται για ένα μονόλογο για τη μοναξιά, την ερωτική επιθυμία, τη ζωή που λιγοστεύει, την ελπίδα της εξόδου, την παρηγοριά της τέχνης.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Νικηφόρος Παπανδρέου. Στο ρόλο του Νέου ο Νίκος Ράμμος. Η φωνή του Αφηγητή: Δημήτρης Ναζίρης. Στην παράσταση ακούγονται αποσπάσματα από την ομότιτλη σονάτα του Μπετόβεν, σε εκτέλεση Γιώργου-Εμμανουήλ Λαζαρίδη.

• Τέλος, κάθε Κυριακή στις 11.30 θα παίζεται ο «Μικρός Πρίγκιπας».

Το αγέραστο κείμενο του Σαιντ-Εξυπερύ, που έχει πλουτίσει την ευαισθησία εκατομμυρίων αναγνωστών σε όλο τον κόσμο, ανεβαίνει σε μια νέα θεατρική μεταφορά.

Η σκηνοθεσία είναι της Δήμητρας Χουμέτη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Κυριάκος Δανιηλίδης, Γιώργος Δημητριάδης, Αθηνά Ευσταθίου, Μάριος Μεβουλιώτης, Νανά Παπαγαβριήλ, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου.

Κρατήσεις θέσεων στο θέατρο «Αμαλία», τηλ. 2310.821483, ώρες ταμείου: 10 π.μ.-2 μ.μ. & 5-9 μ.μ..