earth1Σε ένα διαφορετικό παιχνίδι, το οποίο εξελίσσεται πάνω σε ένα δέντρο, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μαθητές της Θεσσαλονίκης, αύριο Τρίτη, Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό. Πρόκειται για…>>>

το παιχνίδι PLANET BOOK, το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι για το Περιβάλλον, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τη ΜΚΟ Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, (ΚΕΑΝ), που ασχολείται με θέματα Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών.

Το Planetbook εξελίσσεται πάνω σε ένα δένδρο όπου υπάρχουν τρεις ζώνες :

* Η γκρίζα ζώνη ,όπου ο παίχτης δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με γεγονότα που έχουν «πληγώσει τον πλανήτη»

* στη ζώνη της Ελπίδας και της συμμετοχής, όπου μετέχουν και οι μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρα μας( GreenPeace, WWF, Αρχέλων, Μεσόγειος SOS, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Ορνιθολογική και Ευρωπαική Έκφραση) και

* στη ζώνη που σώζουμε τον πλανήτη.

Υπάρχουν 700 κάρτες ερωτήσεων, όπου ο παίκτης καλείτε να απαντήσει σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τη ΓΗ, τον ΑΕΡΑ, το ΝΕΡΟ , τον ΗΛΙΟ καθώς και «γκρίζες». Υπάρχουν επίσης 50 ερωτήσεις των ΜΚΟ καθώς και κάρτες δράσης. Όπου ο παίκτης επιβραβεύεται όταν κάνει μία δράση για το περιβάλλον(κλείσει κάποια συσκευή stand by κ.λ.π.). Στόχος να «μαζέψει» τα κομμάτια ενός puzzle και να ξαναφτιάξει τη ΓΗ.

Το Planetbook διανέμεται στις περιβαλλοντικές ομάδες των σχολείων, δωρεάν, από το ΚΕΑΝ και έχει διατεθεί σε πάνω από 500 σχολεία της χώρας. Η όλη προσπάθεια έχει τη στήριξη της Vodafone.

Την ερχόμενη Τρίτη, η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στο Φουαγιέ του Δημαρχιακού μεγάρου σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές και το Νερό, όπου και θα παρουσιαστεί το παιχνίδι PLANET BOOK στην επιτραπέζια αλλά και στην επιδαπέδια μορφή του( 40 τμ).