Προς νέες απεργίες οι γιατροί

blood-pressureΣε συμβολική κατάληψη των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία, επιτρέποντας την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, χωρίς >>>

πληρωμή των 5 ευρώ, στις υπηρεσίες των νοσοκομείων.

Με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στις 31 Μαρτίου θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία στα Νοσοκομεία της περιφέρειας(σε Αθήνα και Πειραιά θα κάνουν στάσεις εργασίας). Την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Απεργιακές κινητοποιήσεις σχεδιάζουν και οι γιατροί του ΕΣΥ. Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών γιατρών ΟΕΝΓΕ κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα να μη γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις που διαλύουν το ΕΣΥ», αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.


με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια