ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΝα παραμείνουν οι επιχειρήσεις έξω από το σχολείο, ζητούν μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία οργανώνουν συλλαλητήριο για την παιδεία, απόψε, στις 18:30 στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζεται πως “εμπορευματοποιείται το δικαίωμα όλων στη μόρφωση” Για το ΠΑΜΕ, το πρόγραμμα «Δια βίου μάθησης» “αντικαθιστά την βασική μόρφωση με δεξιότητες”, σε συνδυασμό με τις συγχωνεύσεις σχολείων, τη μείωση του κρατικού προϋπολογισμού κατά 22% για την παιδεία, τη “μετατροπή των ΑΕΙ-ΑΤΕΙ σε συνεργάτες των εταιριών”, την “παύση πληρωμών και διορισμών των εκπαιδευτικών”, θα έχουν “δραματικές επιπτώσεις στην παιδεία της χώρας”.

Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει πως «με τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση τα παιδιά της εργατικής τάξης, στην πλειοψηφία τους, δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα μόρφωσης ενώ ο χαρακτήρας των σχολείων θα αλλοιώνεται από τις εταιρίες-χορηγούς που θα επιβληθούν. Η εκπαίδευση θα λειτουργεί κάτω από την ομηρία των εταιριών», υποστηρίζουν στην ανακοίνωση τους.