Σε επιφυλακή θα βρίσκεται από σήμερα το πρωί, το προσωπικό της Τροχαίας ενόψει της εξόδου των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

 

Οι απαγορεύσεις κίνησης των φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου θα ισχύσουν κανονικά, εκτός της Κυριακής. Συγκεκριμένα: σήμερα Παρασκευή 16.00 με 21.00, το Σαββάτο 08.00 με 13.00 και τη Δευτέρα 15.00 21.00 στο ρεύμα εξόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ αυτής.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, των ΕΛΤΑ, των εταιρειών διανομής τύπου, αυτά που μεταφέρουν ζωντανά ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον 10% του ωφελίμου φορτίου, τα πυροσβεστικά οχήματα, τα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα, οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση εφόσον έχουν σχετική άδεια και τέλος τα φορτηγά αυτοκίνητα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλεια αφού έχουν έγγραφο που επιβεβαιώνει το αναγκαίο της περίστασης.

Έκτακτα μέτρα για την ρύθμιση της κυκλοφορίας θα ληφθούν επίσης σε διασταυρώσεις οδικών αξόνων που οδηγούν σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και του ΟΣΕ καθώς και σε μέρη όπου θα πραγματοποιούνται αποκριάτικες εκδηλώσεις.