Άλλες τρεις απολύσεις τεχνικών από το παράρτημα του ΑΝΤ1, στη Θεσσαλονίκη την προηγούμενη βδομάδα, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας (ΕΤΙΤΒΕ).

 

Στην ανακοίνωσή τους, οι τεχνικοί, μεταξύ άλλων, τονίζουν: “Οι καναλάρχες συνεχίζουν ασυγκράτητοι το ….. κοινωνικό τους έργο. Μετά τις περικοπές, μετά τις …..εθελούσιες, μετά  τις χαρισματικές πράξεις της κυβέρνησης που απέσυρε τον νόμο για τον ειδικό φόρο 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων και τους χάρισε το τέλος χρήσης συχνοτήτων για τρία χρόνια, μετά την απαίτηση για 20% μείωση μισθών και «επανεκκίνηση» της ΣΣΕ,  ήρθαν και οι απολύσεις”.

Επίσης καλούν τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού κ. Τηλέμαχο Χυτήρη κι όλους τους βουλευτές Θεσσαλονίκης, όλων των κομμάτων, “να αφήσουν κατά μέρος τα δώρα που κάνουν ακόμα πιο πλούσιους τους εργοδότες και αντί να τους χαρίζουν το ενοίκιο χρήσης των συχνοτήτων, οι οποίες συχνότητες είναι περιουσία του Ελληνικού λαού, να το ανταλλάξουν με θέσεις εργασίας”. Όπως προσθέτουν, “είναι υποχρέωση των καναλαρχών να προσφέρουν κοινωνικό έργο”, αλλά εκείνοι “χρόνια τώρα, έκαναν περιουσίες εκμεταλλευόμενοι αυτό το κοινωνικό αγαθό”.