Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

kirizoglou_01Την παραχώρηση οικοπέδου του ΟΣΕ, που βρίσκεται κατά μήκος της οδού Έλλης Αλεξίου, από την οδό Αγ. Παρασκευής έως την οδό Ομήρου, ώστε να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης, ζητά, με έγγραφό του, προς το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ο δήμαρχος  Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίζογλου, “ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης έχει αδικηθεί στο παρελθόν και έπρεπε να συμπεριληφθεί στους επιχορηγημένους δήμους από την πρώτη εφαρμογή της απόφασης του υπουργού Ανάπτυξης όσον αφορά την επιχορήγηση των δήμων εκ του ποσοστού 15% της ειδικής εισφοράς του «λογαριασμού χρηματοδότησης εταιρειών εμπορίας Πετρελαιοειδών για μεταφορές καυσίμων σε προβληματικές περιοχές της χώρας». Άλλωστε πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και έχει εγκατεστημένα στην περιφέρειά του διυλιστήρια”. Ζητά, έτσι, χρήματα, για ανάπλαση του οικοπέδου του ΟΣΕ.

Να θυμίσουμε ότι, στην έκταση του δήμου υπάρχουν τέσσερις εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαιοειδών προϊόντων και δύο βιομηχανικές εγκαταστάσεις αποθηκεύσεως εμφιαλώσεων υγραερίων.

«Το αίτημα μας είναι εύλογο, δίκαιο και νόμιμο πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην αδικία. Διεκδικούμε ότι και όσα προβλέπει ο νόμος», υποστηρίζει ο κ. Κυρίζογλου.