metro_01Στους κακοσχεδιασμούς και στις καθυστερήσεις που χαρακτηρίζουν την πορεία των εργασιών του μετρό Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Γκιουλέκας.

 

Αναφέρθηκε, ακόμη, στα προβλήματα που δημιουργούνται στην πόλη. «Η πρόσφατη απόφαση για επαναχάραξη του βασικού άξονα καθώς και οι μειώσεις προσωπικού μόνον ανατροπές μπορούν να επιφέρουν στην πορεία κατασκευής των έργων. Επιπλέον, οι καθυστερήσεις, πέραν του ότι επιβαρύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και το κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης, επιτείνουν το μείζον πρόβλημα της απομόνωσης των καταστημάτων και των επιχειρήσεων που βρίσκονται πίσω από τα εργοτάξια του μετρό, τα οποία μαραζώνουν οικονομικά» τόνισε ο κ. Γκιουλέκας.

Από τον αρμόδιο υπουργό ζητά να μάθει πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα και πότε θα αποδοθεί το μετρό στην κοινή χρήση, πώς διασφαλίζεται η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, αν θα επισπευθούν οι διαδικασίες και αν θα ληφθούν μέτρα για τους πληττόμενους καταστηματάρχες, αλλά και για το που οφείλεται η επαναχάραξη του βασικού άξονα και πόσο θα καθυστερήσει αυτό το γεγονός την συνολική πορεία του έργου.