Κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην νομαρχία Θεσσαλονίκης) πραγματοποίησαν προχώρησαν από το πρωί εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και κυρίως την ενεργοποίηση της διοικητικής πράξης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και συμφωνήθηκε από τράπεζες, κράτος και εταιρία. Η πράξη, αφορά τη χρηματοδότηση της εταιρίας, ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ, από πέντε τράπεζες, με την εγγύηση του δημοσίου.
Οι καταληψίες, που δεν επέτρεψαν σε κανένα εργαζόμενο της περιφέρειας να εισέλθει στον χώρο εργασίας, αποχώρησαν από το κτίριο λίγο πριν τη μια το μεσημέρι. Ταυτόχρονα, δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, την ερχόμενη Πέμπτη, όταν και σχεδιάζουν να αποκλείσουν το μεθοριακό σταθμό των Κήπων, του Έβρου
«Φεύγουμε προκειμένου να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και αύριο το βράδυ θα αναχωρήσουμε για τον Έβρο, όπου μαζί με τους συναδέλφους μας από την Κομοτηνή, θα πάμε να κλείσουμε το μεθοριακό σταθμό Κήπων στον Έβρο», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του σωματείου Κλωστηρίων Γ΄ (Νάουσα), Ηλίας Χαρίσης.
Υπενθυμίζεται ότι η εκταμίευση των κονδυλίων δεν προχωρούσε λόγω άρνησης της μιας εκ των πέντε τραπεζών να συμμετέχει στο σχήμα, ενώ σύμφωνα με τον κ. Χαρίση, σήμερα ανέρχονται σε δύο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τη διοικητική πράξη που έχει ήδη δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι οφειλές της εταιρίας προς τους εργαζομένους της υπερβαίνουν τα 15 εκατομμύρια ευρώ.