Επιστολή στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, έστειλε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, αναλύοντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μεταφορά των μαθητών απομακρυσμένων περιοχών στην Περιφέρεια.

Τονίζει ότι ως Νομαρχία μέχρι πρότινος και ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πλέον "εδώ και πολλούς μήνες δίνουμε αγώνα για να λυθεί το πρόβλημα". Ο κ. Ψωμιάδης παρατηρεί ότι "τόσο η κ. Χριστοφιλοπούλου, πρώτα, όσο και ο κ. Ντόλιος στη συνέχεια παραδέχτηκαν ότι η ενδεδειγμένη λύση είναι αυτή που προτείνουμε, δηλαδή νομοθετική ρύθμιση για τα υφιστάμενα χρέη και αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για το μέλλον. Νομοθετική ρύθμιση, εξάλλου, έχει ζητήσει από τα αρμόδια υπουργεία και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Ευθ. Σώκος".

"Να σταματήσουν ορισμένοι να στήνουν στο απόσπασμα τους αιρετούς Περιφερειάρχες -οι εκλογές τελείωσαν, είναι ώρα για δουλειά. Η τακτική του διαίρει και βασίλευε δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που όλοι επιθυμούμε, ούτε δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών", υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ζητά την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού για να λυθεί το πρόβλημα και να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων.