papageorgopoulos_sinentefxi_20110208_01Απάντηση στα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο δήμος Θεσσαλονίκης οφείλει καταβολές ΦΠΑ από το 1996, στη Θ Εφορία, δίνει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος:

 

«Όσοι ισχυρίζονται ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει χρέη από το 1996 οφειλόμενα στην μη καταβολή Φ.Π.Α. για παροχή υπηρεσιών (Σχολές χορού, ζωγραφικής κ.λ.π.) ασφαλώς αγνοούν τον Ν.2859/2000 ο οποίος στο άρθρο 3, παρ. 2 ορίζει ότι οι Δήμοι ΔΕΝ υπόκεινται σε Φ.Π.Α..», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του!

Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο, ο παραπάνω Νόμος ορίζει ότι: «Το ελληνικό Δημόσιο, οι δήμοι, οι κοινότητες και τα άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου δε θεωρούνται υποκείμενοι στο φόρο για τις πράξεις παράδοσης αγαθών και παροχής υπηρεσιών που ενεργούν κατά την εκπλήρωση της αποστολής τους, ακόμη και αν εισπράττουν τέλη, δικαιώματα ή εισφορές.»

«Ας διαβάσουν επιτέλους κάποιοι τους Νόμους ή ας πάρουν ένα τηλέφωνο σε γειτονικούς δήμους πριν κάνουν δηλώσεις εις βάρος του δήμου Θεσσαλονίκης», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπαγεωργόπουλος