Για σήμερα Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) η σημερινή σε 70 χώρες του κόσμου.

* Διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, με σκοπό την προβολή της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού, τη διεύρυνση των επιχειρηματικών ευκαιριών που παρουσιάζονται στο χώρο της κρουαζιέρας αλλά και την προώθηση του προγράμματος "Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών".

* Δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδα του ελληνικού δημοσίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, σε άϋλη μορφή, ποσού 300 εκατ. ευρώ, λήξης 12 Αυγούστου 2011.Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011 (Τ+3). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

* Δημοπρατείται σήμερα ο κάθετος οδικός άξονας Αρδάνιο-Μάνδρα της Εγνατίας οδού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ. Αντιδρούν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ΤΕΕ , ΕΜΔΥΔΑΣ και οι εργοληπτικές οργανώσεις, που αντιδρούν όπως ισχυρίζονται για τη γενικότερη απαξίωση των μηχανικών και για τα τεράστια προβλήματα που έχει σωρεύσει το τελευταίο διάστημα, τόσο στις επιχειρήσεις του κλάδου, όσο και στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μισθωτούς μηχανικούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η κυβερνητική πολιτική.

* Από σήμερα Τρίτη 8 Φεβρουαρίου και για δύο μήνες, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό Α.Ε. στη Λ. Βουλιαγμένης, λόγω αποκατάστασης της κυκλοφορίας στο φρέαρ «Αγίου Βασιλείου», με:

- Περιορισμό των λωρίδων της Λ. Βουλιαγμένης από τρεις σε δύο, με κατάληψη της δεξιάς λωρίδας, σε μήκος 150 μέτρων εκατέρωθεν της συμβολής της με την οδό Αγίου Βασιλείου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος του παράπλευρου της Λ. Βουλιαγμένης στα περίπου τέσσερα μέτρα, με κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος παρά το κράσπεδο της διαχωριστικής νησίδας με το κυρίως ρεύμα της Λ. Βουλιαγμένης, σε μήκος 150 μέτρων εκατέρωθεν της συμβολής της με την οδό Αγ. Βασιλείου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Καθορισμό ανώτατου ορίου ταχύτητας σε 50 χλμ./ώρα στη Λ. Βουλιαγμένης, σε μήκος 250 μέτρων εκατέρωθεν της συμβολής της με την οδό Αγ. Βασιλείου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

* Κλειστά και σήμερα τα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα.

* Συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά και οι γιατροί του ΙΚΑ Για όγδοη ημέρα στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην οδό Αριστοτέλους παραμένουν οι γιατροί που διαμαρτύρονται για το πολυνομοσχέδιο για την υγεία.

* To μεσημέρι συνέντευξη Τύπου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

* Στις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στάση των εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας και έκτακτη γενική συνέλευση των σωματείων της ΑΜΕΛ στο ξενοδοχείο Imperial.

* Στις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο η Αττική λόγω στάσης εργασίας.

* Στις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. πανελλαδική στάση εργασίας έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, για τις αλλαγές που προωθούνται στον τομέα της υγείας. Στις 12 το μεσημέρι μαζί με τους εργαζομένους θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα γραφεία του ΤΥΔΚΥ (Ηπείρου 38, Αθήνα) και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29, Αθήνα).

* Στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση του υπουργού Δημήτρη Δρούτσα με τον πρέσβη της Ινδίας.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Δημήτρης Δρούτσας, θα δεχθεί τον πρέσβη της Ουκρανίας, Volodymyr Shkurov.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, χαιρετισμός της υπουργού, Αννας Διαμαντοπούλου, στη εκδήλωση για τον εορτασό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών - μέλους του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν στατιστικά στοιχεία από τη χρήση της ανοιχτής γραμμής Safeline και στατιστικά δεδομένα από τη 17μηνη λειτουργία της γραμμής βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ. Θα βραβευτούν, επίσης, οι νικητές του Α' Διαγωνισμού "Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά - Best Children's Online Content European Award 2011", με διοργανωτές στην Ελλάδα τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

* Στις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. στάση εργασίας στο τραμ

* Στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Δημήτρης Δρούτσας, θα συναντηθεί με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Daniel Bennett Smith.

* Στις 3 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του μεγάλου δουκάτου του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

* Στις 5 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τη γενική γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

* Στις 6 μ.μ. στο νέο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) η έναρξη σειράς διαλέξεων με τίτλο: "Ζητήματα επικοινωνίας" που διοργανώνει το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πρώτη σήμερα εκδήλωση διοργανώνεται με τη συνεργασία της "Ομάδας επαφής Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων" με θέμα: "Πανεπιστήμιο και ΜΜΕ: προοπτικές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις".

Συμμετέχουν ως εισηγητές: Δρ Σεβντά Αλανκούς, καθηγήτρια, Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σμύρνης, Δρ Ντέφνε Οζονούρ Τσέλογλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Γεντιτεπέ, Τμήμα Ραδιοτηλεόρασης και Κινηματογράφου, Πάνος Κολιοπάνος, δημοσιογράφος, Νικόλας Βουλέλης, δημοσιογράφος, Δημήτρης Χαραλάμπης, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του ΕΠΙΕΕ Μιχάλης Μεϊμάρης.