Transcription_Ensemble_01

Με τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Βλαντιμίρ Μέντελσον συμπράττει το ελληνικό σχήμα Transcription Ensemble (Γιώργος Κανδυλίδης - βιολί, Χρήστος Γρίμπας – βιολοντσέλο και Νίκος Ζαφρανάς - πιάνο) αύριο, στις 9 το βράδυ, στο

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (χώρος Μ2, Φουαγιέ) προσκαλώντας μας σε ένα μουσικό ταξίδι στον γερμανικό Ρομαντισμό του 19ο αιώνα ως τα τέλη του 20ου και στους υδάτινους ήχους του Ιάπωνα συνθέτη Minoru Miki.

Θα προηγηθεί σήμερα από τις 2 μετά το μεσημέρι ως τις 6 το απόγευμα, μάστερκλας με τον διάσημο βιολονίστα(στο φουαγιέ Μ1).

Κύριο έργο της συναυλίας είναι Κουαρτέτο για πιάνο, έργο 25, Νο. 1 σε Σολ ελάσσονα του Μπραμς που το έγραψε σε νεαρή ηλικία και το κουαρτέτο του Μάλερ που το έγραψε στα 16 του. Ακόμη το πρόγραμμα περιλαμβάνει και το πρώτο τρίο του Σοστακόβιτς που το έγραψε όταν ήταν 18 χρονών. Επίσης, θα ακουστούν τα Minoru Miki: Tidal Sounds και John Cage: Dream.

Το Transcription Ensemlbe δημιουργήθηκε από τους Χρήστο Γρίμπα, Νίκο Ζαφρανά και Γιώργο Κανδυλίδη. Έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος της δουλειάς τους και στην ανάδειξη του μουσικού μέρους της Ρωσικής Πρωτοπορίας. Με τον συνεργάτη τους Ζαχαρία Τσαρπάγκο (φλαουτίστα) παρουσιάζουν μεταγραφές μεγάλων συμφωνικών έργων.

Ο Μέντελσον κατάγεται από μουσική οικογένεια της Ρουμανίας. Έχει εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο ως σολίστ, μέλος συνόλων μουσικής δωματίου, συνθέτης και ενορχηστρωτής. Έχει συνθέσει έργα για σόλο μουσικά όργανα, μικτή χορωδία, συμφωνική ορχήστρα και ορχήστρα δωματίου, σκηνική και κινηματογραφική μουσική καθώς και μουσική για μπαλέτο.

Εισιτήρια για τη συναυλία προπωλούνται από τα ταμεία του ΟΜΜΘ και τα εκδοτήρια του ΟΜΜΘ στην πλατεία Αριστοτέλους αντί 15 ευρώ(μαθητικά-φοιτητικά 10 ευρώ).