anthimos_psomiadis_20110210_01Τους είδε, στην τηλεόραση, «καλοντυμένους» και «περιποιημένους», όπως είπε, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος και τους χαρακτήρισε «μετανάστες πολυτελείας»! Ο λόγος για τους μετανάστες από την Κρήτη που κάνουν απεργία πείνας στην Αθήνα.

 

Όσο για τους περίπου 50 απεργούς πείνας του ΕΚΘ, ε΄πε πως  «αφού κάνουν απεργία πείνας δεν μπορούμε να τους βάλουμε με το ζόρι το φαγητό στο στόμα».

Επισήμανε ότι η Εκκλησία βοηθάει μετανάστες και τους δέχεται στα συσσίτια που οργανώνει, χωρίς να εξετάζει αν είναι παράνομοι ή όχι. Για το θέμα της μετανάστευσης είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει «ξέφραγο αμπέλι» και να νομιμοποιηθούν όσοι έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Τάδε έφη Άνθιμος στη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο περιφερειάρχης υποστήριξε πως το πρόβλημα δεν λύνεται με φράχτες και ότι η Ελλάδα πρέπει να δεχθεί μόνον όσους μετανάστες αντέχει. «Σε 20-30 χρόνια θα είμαστε εμείς μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα. Το κακό είναι ότι έχουμε παραδώσει την Ελλάδα στους δήθεν αριστερούς διαφωτιστές», είπε χαρακτηριστικά.

Για τους 50 μετανάστες απεργούς πείνας στη Θεσσαλονίκη ο κ. Ψωμιάδης είπε ότι το ΕΚΘ «έχει καλή διοίκηση που μπορεί να τους φροντίσει»…