ΞΙΦΟΥΛΚΗΣΑΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ

Τρεις σκληρές πολιτικές επιθέσεις σημειώθηκαν χθες από την πόλη μας. Επιθέσεις για τα εθνικά μας θέματα , για τον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης για τη βλάσφημη από Καρxιμάκη απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον Μπουτάρη.

«Η πτώχευση και τα εθνικά μας θέματα είναι αλληλένδετα. Μας γονατίζουν και τα δύο», επισήμανε ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η νεολαία του ΛΑΟΣ στη Θεσσαλονίκη για τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τα γεγονότα στα Ίμια. «Ο κ. Παπανδρέου κωφεύει. Δεν έχει αντιληφθεί την πραγματικότητα ή κάνει πως δεν την έχει αντιληφθεί, ή του απαγορεύουν να αντιληφθεί», είπε. Τόνισε πως ευκαιρίες για να βγούμε επάνω υπάρχουν και εξήρε τη σημασία του ορυκτού πλούτου. «Και χρυσός υπάρχει και ουράνιο υπάρχει και νικέλιο υπάρχει και μια άλλη σειρά ορυκτών υπάρχουν», υπογράμμισε. «Προξενεί εντύπωση γιατί η Ελλάδα δεν έχει πράξει το αυτονόητο. Προξενεί εντύπωση γιατί ακόμα τώρα που μιλάμε και ενώ τα ευρήματα της Κασσάνδρας είναι εξαιρετικά σε χρυσό, ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οι άδειες. Αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά εάν τα συνδέσει κανείς, καταλήγει σε ένα συμπέρασμα ότι κάτι συμβαίνει. Κάποιοι δε θέλουν. Κάποιοι ίσως φοβούνται». Και πρόσθεσε με ένταση: «Ας καταλάβουν καλά ότι δε θα επιτρέψουμε τα Ίμια να είναι τα προοίμια της συνεκμετάλλευσης των πετρελαίων του Αιγαίου που ανήκουν εις την Ελλάδα. Ας καταλάβουν ότι επιτέλους δεν είμαστε όλοι ίδιοι μέσα στη Βουλή. Ας καταλάβουν ότι δεν έχουμε όλοι γραμμάτια να εξοφλήσουμε».
Τον κώδων του κινδύνου έκρουσε στην κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Προειδοποίησε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί  να παρέμβει μειώνοντας τις κοινωνικές δαπάνες ή αναδιαρθρώνοντας, για δήθεν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.  «Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι γενναία ανακατανομή δαπανών υπέρ της λήψης πραγματικών μέτρων προστασίας», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
«Δεν πρέπει να υπάρξει καμιά σκέψη ούτε και στην κυβέρνηση για περιορισμό των κοινωνικών δαπανών, ούτε για αναδιάρθρωση τους με σκοπό τον περιορισμό», δήλωσε. Την ίδια ώρα, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, έσπερνε ζιζάνια από τη Θεσσαλονίκη. «Το 2012 η Θεσσαλονίκη κλείνει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της και συμβολικά ο Γ. Μπουτάρης απελευθέρωσε την πόλη ένα χρόνο νωρίτερα από τα δεινά της αδιαφάνειας, της φαυλότητας και της αναξιοκρατίας», υποστήριξε για να ανάψουν τα αίματα από πλευράς Παπαγεωργόπουλου. Η τοποθέτησή του περί «αδιαφάνειας», στο δήμο Θεσσαλονίκης, τα προηγούμενα χρόνια, προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην δημάρχου, ο οποίος τον κατηγόρησε πως με τα όσα υποστήριξε προσβάλει τους ίδιους τους Θεσσαλονικείς.

από τον www.typosthes.gr