ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

metro_tunnelΝα θωρακίσει από τις πλημμύρες την Καλαμαριά, σκοπεύει η διοίκηση του δήμου. Και, καθώς η κυβέρνηση δε φαίνεται διατεθειμένη να ρίξει έστω κι ένα ευρώ για έργα, ο δήμρχος Θεοδ. Μακογλίδης, βρέθηκε στην Αθήνα, για σειρά επαφών. Προσπάθησε, ακόμη, να… κόψει τα έργα του μετρό από την Πυλαία, για να τα μεταφέρει στην Καλαμαριά.

 

Συζήτησε την κατασκευή του τερματικού σταθμού του Μετρό στη Μίκρα, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Δημοσθένη Σαρηγιάννη, σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη παρουσία και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Οικονομίδη.

Ο δήμαρχος ζήτησε να προωθηθεί η μελέτη απορροής των όμβριων υδάτων στο δήμο αλλά και η εκτέλεση τμήματος έργου στην περιοχή της οδού Καφαντάρη στην πλατεία Ύδρας στη Ν. Κρήνη. Η ηγεσία του υπουργείου από την πλευρά της επιβεβαίωσε ότι η οριστική μελέτη σύμφωνα με την σύμβαση θα εγκριθεί μέσα στον ερχόμενο Ιούλιο, ενώ το έργο της οδού Καφαντάρη-Ύδρας αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στο Φθινόπωρο.

Αμέσως μετά, ο δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα του Μετρό, στην οποία πήραν μέρος ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γ. Τσίτουρας, ο διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης Γ. Κωνσταντινίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αττικό Μετρό και της Διαχειριστικής Αρχής. Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάσθηκε η δυνατότητα της άμεσης έναρξης των εργασιών στο τμήμα της Καλαμαριάς σε συνδυασμό με τα προβλήματα που προέκυψαν στον τερματικό σταθμό της Μίκρας μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και την εξέλιξη της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Η διοίκηση της Αττικό Μετρό ενημέρωσε πως γίνεται προσπάθεια vc τροποποιηθεί η σύμβαση του έργου του μετρό στη Θεσσαλονίκη με κατάργηση του τμήματος της γραμμής από τον σταθμό Πατρικίου στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στο τμήμα την Καλαμαριά.