Μια πρωτότυπη συζήτηση θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη, 2 Μαρτίου, οι μαθητές της Γερμανικής Σχολής. Το σχολείο θα συνδεθεί με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης με το

καναδικό πανεπιστήμιο του Χάμιλτον και οι μαθητές της πρώτης λυκείου του ελληνικού τμήματος θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Έλληνα βοηθό καθηγητή Γρηγόρη Λεοντιάδη. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν ζητήματα ιατρικά, αλλά και θέματα που αφορούν τις σπουδές σε Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο νεαρός πανεπιστημιακός, με καταγωγή από τον Κομοτηνή, είναι βοηθός καθηγητή στο τμήμα γαστρεντερολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου McMaster του Καναδά, το οποίο θεωρείται ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα του κόσμου στην ειδικότητα αυτή.

Ο ίδιος ο κ. Λεοντιάδης επιλέχτηκε το 2005 από τη Διεθνή Επιτροπή «Emerging Leaders Programme» ως ένας από τους 40 σημαντικότερους στον πλανήτη ερευνητής κάτω των 40 χρονών στο χώρο της γαστρεντερολογίας. Θεωρείται ειδικός σε ζητήματα έρευνας, ενώ έχει κάνει σημαντικά βήματα στη μέθοδο της μετα-ανάλυσης.

Η τηλεδιάσκεψη, η οποία θα γίνει στα ελληνικά, θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι και θα γίνει στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.