tzitzikostas_chatzidimitriou_20110216_01Υπέρ της αυτόνομης λειτουργίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εναντίον κάθε προσπάθειας για συγχώνευσή του με το ΑΠΘ, τάχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συναντήθηκε, χθες, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Γιάννη Χατζηδημητρίου.

«Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πρέπει να συνεχίσει την αυτόνομη λειτουργία του. Η συγχώνευσή του με το Αριστοτέλειο δε θα ωφελήσει κανένα από τα δύο ιδρύματα και θα λειτουργήσει εις βάρος της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Εκτός από τους ακαδημαϊκούς λόγους για τους οποίους τάσσομαι εναντίον της συγχώνευσης, υπάρχουν και οι εθνικοί και συγκεκριμένα η αποκλειστική χρήση από πλευράς του πανεπιστημίου του ονόματος Μακεδονία, το οποίο η Κυβέρνηση αντί να το αξιοποιεί όλο και περισσότερο, επιδιώκει να το εξαφανίζει από κάθε θεσμική ονομασία», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημερώθηκε για τις δράσεις και τα προβλήματα του Πανεπιστημίου και οι δυο άνδρες συζήτησαν για τις δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς.

Κατά τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης άκουσε από τον Πρύτανη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σχετικά με τους χώρους διδασκαλίας, την έλλειψη κονδυλίων για την σίτιση των φοιτητών και τις αρρυθμίες που έχουν προκληθεί από την περικοπή του προϋπολογισμού.

Ο Πρύτανης ζήτησε τη συνδρομή του Αντιπεριφερειάρχη στην εξεύρεση λύσης για το κτίριο του παλαιού 424 ΓΣΝΕ, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες εφαρμογής προγραμμάτων κατάρτισης των εργαζομένων στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης μέσω των εξειδικευμένων τμημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε : .