ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αντιπροσωπεία 80 διακεκριμένων μελών αμεριακανοερβαϊκών οργανώσεων δέχτηκε, σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης. Μεταξύ αυτών πρόεδροι και εκτελεστικοί διευθυντές 52 Αμερικανικών οργανώσεων μελών της διάσκεψης των προέδρων των Μειζόνων Αμερικανο-Εβραϊκών οργανώσεων και αρχηγοί Ευρωπαϊκών Εβραϊκών Κοινοτήτων.

 

Πρόκειται για εκπροσώπους που θα πάρουν μέρος στην ετήσια Σύνοδο των Προέδρων των Αμερικανο-Εβραϊκών Οργανώσεων η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, με  πρόσκληση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος,  τα μέλη του προεδρείου και  μέλη της διοίκησης του Δήμου. 

«Μια από τις φιλοδοξίες μας ως νέας Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη η «Ιερουσαλήμ  των Βαλκανίων», σε επίπεδο συνεργασιών και δραστηριοτήτων. Βασικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη της πόλης. Κι ένα από τα «όπλα» μας για να πραγματοποιηθεί αυτό, είναι η ιστορία μας. Σημαντικό συστατικό της είναι και η πολύχρονη, πολυπληθής παρουσία του Εβραϊκού στοιχείου. Αναμφίβολα θα επιδιώξουμε να αναδείξουμε την ιστορία της πόλης και να εργαστούμε για την ανάπτυξη του Τουρισμού. Μας ενδιαφέρει, όμως και το θέμα των επενδύσεων στην πόλη μας. Κι αυτό για να γίνει  θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις,  γιατί προφανώς κανένας δεν χαρίζει τα χρήματα του», δήλωσε αμέσως μετά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος  της Ομοσπονδίας Μειζόνων Αμερικανο-Εβραϊκών οργανώσεων  κ. Άλεν Σόλοου δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τη Θεσσαλονίκη και τον Δήμαρχο της για την φιλοξενία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας εδώ θα διαπιστώσουμε τι θα μπορούσαμε να πούμε στους Αμερικανούς  συναδέλφους μας σχετικά με  αυτά που πρέπει να κάνουμε για ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μεταξύ των Ελλήνων, των Εβραίων και των Αμερικανών και κυρίως  για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελληνική οικονομία να προχωρήσει μπροστά».