ΚΙ ΑΣ ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ…

salpiggidis_paok_olimpiakos_1_0_20110202_01

Το ρολόι στον φωτεινό πίνακα της Τούμπας έδειχνε το 57’. Ο Σαλπιγγίδης πήρε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έστριψε σε δευτερόλεπτα, ήρθε φάτσα με το τέρμα του Νικοπολίδη, σούταρε κι έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα, τους ΠΑΟΚτσήδες στα ουράνια και τον ΠΑΟΚ στους “τέσσερις” του κυπέλλου. 1-0 και “καλό ταξίδι”!

 

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός των εκατομμυρίων έπαιρνε ένα μάθημα: Οι ομάδες χρειάζονται και κάτι ακόμη, εκτός από χρήματα. Η επιστροφή στον Πειραιά θα ήταν ιδιαίτερα επώδυνη, καθώς θα ΄βγαιναν στη φόρα όλα αυτά που κρύβονται εδώ και καιρό, κάτω από το χαλί. Κι αν η πορεία στο πρωτάθλημα δεν ήταν τόσο καλή, τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα.

Ήταν ΠΑΟΚ! Στημένος σωστά στο γήπεδο, διαβασμένος, ατρόμητος, χωρίς να σκέφτεται τις άδειες εξέδρες, τον κόσμο απ’ έξω, τους παίκτες εκατομμυρίων που ήρθαν για να “φτιάξουν κλίμα” με δηλώσεις και ενέργειες για δήθεν πολεμική σύρραξη.

Οι γηπεδούχοι ήταν πρώτα από όλα, καλά διαβασμένοι. Γνώριζαν απ’ έξω κι ανακατωτά το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Παρά το ότι κατέβασαν μια ενδεκάδα χωρίς τους Κοντρέρας και Βιτόλο, κενό στην άμυνα δεν υπήρχε. Στο κέντρο ο Ίβιτς –επιτέλους- είχε κέφια και μπροστά ο Σαλπιγγίδης νίκησε γκίνια και Μέλμπεργκ.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός δεν έδειξε το παραμικρό! Δυο φορές “πάτησε” περιοχή σε 95 λεπτά αγώνα (μαζί με τις καθυστερήσεις). Δεν ήταν εικόνα ομάδας που είχε φέρει 1-1 στον πρώτο γύρο και είχε το ντεσαβαντάζ.

Όσο για τη διαιτησία (επειδή έγινε μεγάλη κουβέντα και γι αυτό), ο ΠΑΟΚ δικαιούνταν ενός πέναλτι, στη φάση με το χέρι του Μιραλάς. Δεν πήρε ούτε κόρνερ… Η, δε, κόκκινη στον παίκτη του Ολυμπιακού που έριξε γροθιά στον Ίβιτς, δε γινόταν να μη βγει από το τσεπάκι του διαιτητή. Ήταν ο ορισμός της κόκκινης.

Το μπουκάλι στον Μιραλάς δε θα το σχολιάσω. Και δε θα αποκλείσω ακόμη και το να έπεσε από… φιλικά κι όχι εχθρικά χέρια. Για ευνόητους λόγους.

Το γκολ

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Σαβίνι (71' Ελ Ζαρ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Πάμπλο Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς (90΄+ 2 Μπαλάφας), Λίνο, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (85' Μουσλίμοβιτς).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Ραούλ Μπράβο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Ρόμενταλ (54' Ζαϊρί), Φουστέρ (60' Πάντελιτς), Τζιμπούρ (60' Φετφατζίδης).

Διαιτητής: Σ. Μάνταλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Δ. Ευθυμιάδης (Πιερίας), Π. Τρύφων (Δράμας)

Τέταρτος: Δ. Θάνος (Γρεβενών)

Κίτρινες:

50' Τζιμπούρ,

51' Λίνο,

55' Αβραάμ Παπαδόπουλος,

66' Τσουκαλάς,

69' Ιμπαγάσα 

70' Σαβίνι,

86' Ίβιτς / 

Κόκκινες: 85' Μιραλάς