ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΜΕ ΚΑΛΟ ΜΑΤΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ

papastergiou_01«Πρέπει να εκλείψουν δηλώσεις περί «συνδαιτυμόνων». Αυτό τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε για να παρουσιάσει σειρά δράσεων του κόμματος στην πόλη, ο πρόεδρος της νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου.

 

Μάλιστα, τα έβαλε και με άλλους υπουργούς: «Συμπεριφορές και δηλώσεις όπως «μαζί τα φάγαμε» πρέπει να εκλείψουν. Υπάρχουν προβλήματα και τριβές για ζητήματα για τα οποία χρειάζεται διάλογος και ενημέρωση. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να έρχεται ο Υπουργός Πολιτισμού και να ανακοινώνει την εφαρμογή προγράμματος κι εμείς να το μαθαίνουμε από τις εφημερίδες» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, όσον αφορά τη θέση του κόμματός του για το μνημόνιο, τη στήριξε όσο μπορούσε: Παρατήρησε ότι οι στείρες καταγγελίες του Μνημονίου από τα δεξιά και από τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ, απέτυχαν και η καλύτερη αντιμνημονιακή πολιτική είναι η γρήγορη έξοδος από το Μνημόνιο και η ανάπτυξη της χώρας.

«Ή το ΠΑΣΟΚ θα διαμορφώσει εντός του 2011 την πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, ή αλλιώς θα δει την πόρτα της εξόδου», δήλωσε.

«Ως πολίτης της Θεσσαλονίκης κρίνω τις πρώτες κινήσεις του Γιάννη Μπουτάρη θετικά. Ο δήμαρχος είναι συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις σε ότι αφορά τα σκουπίδια, τα οικονομικά και την εφαρμογή του πλαισίου διαφάνειας. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά και ελπιδοφόρα και η αλλαγή φαίνεται και στο κλίμα που υπάρχει στην πόλη», είπε, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις πρώτες ενέργειες του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Οι δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης έχουν στόχο την κατάθεση προτάσεων για τη συμβολή στη διαμόρφωση ενός σχεδίου εξόδου της χώρας από την κρίση. Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα, παρουσία του γραμματέα του κόμματος, Μιχάλη Καρχιμάκη και θα διαρκέσουν συνολικά έξι μήνες.