Για το θέμα που δημιουργήθηκε με την ανάρτηση για τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΘ Α.Ε., στο site της Karfitsa δημοσιεύτηκε η εξής απάντηση:

Όσον αφορά στο δημοσίευμα της «Κ», ναι, εντάξει, δεν αναφέραμε την πηγή της αρχικής πληροφορίας (που ήταν το www.salonicanews.com). Ωστόσο, είχαμε κι εμείς τις δικές μας πληροφορίες, συζητήσεις και επιβεβαιώσεις, από δικές μας πηγές. 
Η επιτυχία φυσικά ήταν της "Κ" διότι το ρεπορτάζ (δηλώσεις δημάρχων και σχόλια –μήπως αντιγράψαμε τη δήλωση Μπουτάρη ή Γιουτίκα ή Βαρτζόπουλου;) ήταν των συναδέλφων της "Κ". όπως και το σημερινό. Άλλωστε εμείς το κάναμε θέμα, το αναδείξαμε, δεν το περάσαμε στα ψιλά. 
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η συναδελφικότητα για κάποιους είναι επιλεκτική, όπως δείχνει η χθεσινή «επίθεση» κατά της «Κ» με σημειώματα στο διαδίκτυο. 
Όπως και το ενδιαφέρον για τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους συναδέλφους κι έχουμε αποδείξει το σεβασμό μας στη δουλειά τους, όπως επιτάσσει ο κώδικας δεοντολογίας.

 

Μπορεί να έχουμε πολλά να πούμε, αλλά από την πλευρά μας, σταματάμε εδώ. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται η διαμάχη, αφού δεν προσφέρει το παραμικρό στους αναγνώστες.

SN