Ένας Έλληνας επικεφαλής στο FBI

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ '91 ΣΤΟ FBI


Ο Ελληνοαμερικανός, Γεώργιος Βενιζέλος, διορίστηκε διευθυντής του FBI στη Φιλαδέλφεια. Δηλώνει πως έχει ιδιαίτερα αισθήματα για την Ελλάδα, ως ομογενής δεύτερης γενιάς, και πως θα μπορούσε να γνωρίζει... καλύτερα ελληνικά.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο FBI το 1991 από τη Βοστώνη, όπου ασχολήθηκε με θέματα εγκλημάτων του κοινού ποινικού κώδικα. Το 1997 προήχθη σε διευθυντική θέση, στο Τμήμα του FBI στην Ουάσιγκτον, ενώ υπηρέτησε και σε διευθυντική θέση στη Νέα Υόρκη.
Σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη χαρά του για το διορισμό του στο Τμήμα της Φιλαδέλφειας, που όπως λέει, «είναι ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα του FBI σ’ όλη τη χώρα». 
Στη νέα περιοχή της δικαιοδοσίας του ο Γεώργιος Βενιζέλος, αναφέρει ότι έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα εγκληματικότητας.«Έχουμε λίγο απ’ όλα. Επίσης, μας απασχολούν περιπτώσεις τρομοκρατίας που έχουν εμφανιστεί στη διάρκεια ετών», επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος. «Επειδή η Φιλαδέλφεια βρίσκεται σε στρατηγική θέση, ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, υπάρχει η ανησυχία για τρομοκρατικό πλήγμα, κάπου στην περιοχή, γι’ αυτό πρέπει συνεχώς να είμαστε σε ετοιμότητα. Η τρομοκρατία θα είναι πάντοτε η προτεραιότητά μας, διότι θέλουμε να προλαμβάνουμε και όχι να αντιδρούμε, αφότου εκδηλωθεί».
Ο πατέρας του Γεώργιου Βενιζέλου μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεκαετία του 1940, από την περιοχή της Καλαμάτας. Η μητέρα του γεννήθηκε στην πόλη του Λόουελ της Μασσαχουσέτης, με καταγωγή από τη Μεσσηνία. Και οι δύο γονείς του έχουν φύγει από τη ζωή. 
Ο Γεώργιος Βενιζέλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη Ετζγουότερ του Νιού Τζέρσεϊ. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Φόρνταμ.
Για την Ελλάδα, την οποία έχει επισκεφθεί πολλές φορές, ο Γεώργιος Βενιζέλος τρέφει ξεχωριστά αισθήματα. «Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για την ελληνική μου κληρονομιά. Η σύζυγός μου είναι Ελληνίδα και έχουμε τέσσερα παιδιά, που πήγαν στο ελληνικό και το κατηχητικό σχολείο. Κάθε Κυριακή πηγαίνουμε στην εκκλησία».
Γνωρίζει αρκετά καλά την ελληνική γλώσσα, και όπως είπε χαμογελώντας θα μπορούσε να την ήξερε καλύτερα. 
Τέλος, ο ομογενής αστυνομικός, με αφορμή την «τραγωδία» στην Αριζόνα επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως η εύκολη πρόσβαση που έχουν οι άνθρωποι στα όπλα συνιστά πρόβλημα στις μέρες μας. Δηλώνει πάντως ότι δεν φοβάται για τη ζωή του, διότι κάνοντας αυτή την εργασία, τόσα χρόνια, επικεντρώνεται σε αυτό που έχει να κάνει και δεν σκέπτεται ότι θα μπορούσε να του συμβεί κάτι κακό.

Σχόλια