ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΤΕΔΚ

daniilidis_simos-dimarxos_sikeon_20100819_01Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μετά την πρωτοβουλία του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλου, να δώσει συνέντευξη Τύπου για να απαντήσει στα όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για το θέμα της αποκομιδής απορριμμάτων, ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην ΤΕΔΚ του νομού, εξαπολύει νέα επίθεση κατά του πρώην δημάρχου.

 

Ο κ. Δανιηλίδης κάνει λόγο για “συνέχιση της «φαρσοκωμωδίας» και της «λουδοβίκειας ιδιοκτησιακής αντίληψης»”, καταγγέλλει τον πρώην δήμαρχο για τη «νέα προκλητική κίνηση» –όπως τη χαρακτηρίζει- να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΤΕΔΚ και, αυτήν τη φορά, επιτίθεται και κατά δημοσιογράφων.

«Η φαρσοκωμωδία με τον απερχόμενο πρόεδρο της ΤΕΔΚ Ν.Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλο δυστυχώς συνεχίζεται… Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης δε νοεί να αντιληφθεί ότι ως «υπηρεσιακός πρόεδρος» της ΤΕΔΚ που είναι δε μπορεί και δε νομιμοποιείται πολιτικά, νομικά, ηθικά και δεοντολογικά να χρησιμοποιεί τους χώρους της Ένωσης για προσωπικές του υποθέσεις», λέει στην ανακοίνωσή του ο κ. Δανιηλίδης. Κατηγορεί, επίσης, τον κ. Παπαγεωργόπουλο, για “καθεστωτική και ιδιοκτησιακή αντίληψη που χρόνια έχει εγκαθιδρύσει” και τονίζει πως αυτή αποτελεί παρελθόν, “όπως παρελθόν αποτελεί και ο ίδιος με απόφαση των Θεσσαλονικέων αλλά και του ιδίου του κόμματός του που τον έθεσε στο περιθώριο”.

Σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη ο κ. Παπαγεωργόπουλος δεν έχει κανένα θεσμικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί τους χώρους της ΤΕΔΚ. 

“Οι υπάλληλοι της ΤΕΔΚ δεν υπάρχουν για να υπηρετούν τα ατομικά συμφέροντα του κ. Παπαγεωργόπουλου, αλλά υπάρχουν για τις υποχρεώσεις και δραστηριότητες που αφορούν στην Τοπική Ένωση και στα μέλη της στο σύνολό τους. Ασφαλώς και αναγνωρίζεται το δικαίωμά του να παραχωρεί συνεντεύξεις, αλλά σε δικό του χώρο, με δικές του δαπάνες και με συνεργάτες που δεν θα πληρώνονται από την ΤΕΔΚ για μια εργασία που αφορά μόνο τον κ.Παπαγεωργόπουλο και κανέναν άλλο” λέει, για άλλη μία φορά (σ.σ. είχε προηγηθεί ακριβώς παρόμοια κόντρα, με ακριβώς ίδια επιχειρηματολογία για την πρωτοβουλία Παπαγεωργόπουλου να κόψει την πίτα της ΤΕΔΚ στον ίδιο χώρο).

Ο κ. Δανιηλίδης χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα: Υποστηρίζει ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος αποδίδεται σε “μονότονους μονολόγους”, τον κατηγορεί για αντιδημοκρατική συμπεριφορά (“με δεδομένο το παρελθόν του, δεν πιστεύαμε ότι θα σεβόταν τους δημοκρατικούς θεσμούς”, λέει) και τον προτρέπει “να ζητήσει επιτέλους κάποτε συγγνώμη από το λαό της Θεσσαλονίκης και από τους συναδέλφους του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του νομού Θεσσαλονίκης”, ή να σιωπάσει(“Κι αν δεν μπορεί να προβεί σε κάτι τέτοιο, τουλάχιστον ας σιωπήσει. Να του θυμίσουμε, λοιπόν, ότι στη δική του περίπτωση “η σιωπή είναι χρυσός”», λέει.

Και κλείνει με μια επίθεση και μία απειλή κατά των ΜΜΕ: “Και βέβαια, μετά και από αυτή τη σημερινή μας ανακοίνωση, περιμένουμε… πρωτοσέλιδες επιθέσεις από γνωστούς υπερασπιστές του κ.Παπαγεωργόπουλου, οι οποίοι παραμένουν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Έχουν, όμως, γνώση οι φύλακες”, καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Δανιηλίδη.