ΜΕ ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ OCEAN MAJESTY ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Από τη Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη με... κρουαζιερόπλοιο! Τούρκοι τουρίστες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συνδυάσουν ένα θαλάσσιο ταξίδι αναψυχής με μια επίσκεψη στα σημαντικά οθωμανικά μνημεία της πόλης, θα ξεκινούν από τη Σμύρνη για να ρθουν, με το κρουαζιερόπλοιο «Ocean Majesty» στη Θεσσαλονίκη, για να επισκεφθούν το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Οι Τούρκοι επιμένουν ότι εκεί γεννήθηκε ο Κεμάλ -ο ηγέτης των Τούρκων που είναι γνωστός για τη δράση του εναντίον των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, αλλά και για το ότι δημιούργησε, μέσω του κινήματος των Νεότουρκων, το Τουρκικό κράτος, βοηθώντας στο να αναπτυχθεί μια ευρωπαϊκή χώρα μέσα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Επίσης, οι Τούρκοι τουρίστες έχουν να επισκεφθούν κι άλλα μνημεία, όπως το πρώην τζαμί Αλατζά Ιμαρέτ (πλέον είναι χώρος πολιτισμού), αλλά και το Μπέι Χαμάμ, τα γνωστά «Λουτρά Παράδεισος», τα οποία έχτισε, το 1444, ο Σουλτάνος Μουράτ ο Δεύτερος.
Μόνο το 2011, το ελληνικών συμφερόντων πλοίο υπολογίζεται ότι θα μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη 3.000-3.500 επιβάτες. Θα ΄ρθει στη Θεσσαλονίκη έξι φορές και θα έχει 500 επιβάτες σε κάθε ταξίδι, με πρώτη ημερομηνία άφιξης την 23 Μαΐου, σύμφωνα με τον ναυτικό πράκτορα Βίκο Παλαντζιάν (πρακτορεύει το «Ocean Majesty»).
Να σημειωθεί ότι το κρουαζιερόπλοιο ήρθε και πέρσι στη Θεσσαλονίκη (τέσσερις φορές, με 500 επιβάτες κάθε φορά).
Για σήμερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μπακατσέλος, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης και εκπρόσωπος της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, οργανώνουν συνέντευξη Τύπου για το θέμα. Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΟΑΘ ΑΕ, στο κτίριο διοίκησης της ΟΛΘ στην α' προβλήτα.
Να σημειωθεί ότι, το ίδιο θέμα συζητήθηκε, χθες, στη συνάντηση που είχε Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με τον Τούρκο Πρόξενο, Χουσεΐν Οσντεμίρ. Ο κ. Οσντεμίρ ζήτησε τη βοήθεια του δήμου για την αναστήλωση του κτιρίου του Τουρκικού Προξενείου στην οδό Αγίου Δημητρίου, για την οποία έχει εκδοθεί, ήδη, η σχετική άδεια, με τη στήριξη του υπουργείου Εξωτερικών.