ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΣΤΗΝ ΕΕΔΕ

gouta_liana_20110121_01Τμήμα Μακεδονίας αποκτά ο Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).  Η ίδρυσή του ανακοινώθηκε σε εκδήλωση με επίσημη προσκεκλημένη τη Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Κάθριν Κέι, στη Θεσσαλονίκη, από τον πρόεδρο της Δ.Ε. της ΕΕΔΕ – Τμήμα Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Σταυρόπουλο.

Όπως είπε είναι μια προσπάθεια με στόχο «να συμβάλλει έμπρακτα στη διεύρυνση της γυναικείας παρουσίας στο χώρο του Μάνατζμεντ και των επιχειρήσεων και στην προώθηση, ανάδειξη και καθιέρωση στην Ελλάδα όσο το δυνατό περισσότερων γυναικών, που είναι επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη στο Δημόσιο και σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.»

Η κ. Λιάνα Γούτα, μέλος της Δ.Ε. του Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ και υπεύθυνη οργάνωσης του Τομέα ΙΑΓΜΕ στη Θεσσαλονίκη, χαρακτήρισε “κυρίαρχη ανάγκη” τη δημιουργία του τμήματος, καθώς «η χώρα μας και η οικονομία της διανύουν δύσκολες στιγμές και χρειάζεται να αξιοποιήσουν όλο τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού, ανεξαρτήτως φύλου». Θύμισε ότι η χώρα μας βρίσκεται τελευταία από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στην αξιοποίηση του γυναικείου επιστημονικού και επαγγελματικού δυναμικού, αλλά και πολύ πίσω ακόμα και από τριτοκοσμικές χώρες(το 2009, η Ελλάδα συνέχισε να πέφτει στη διεθνή κατάταξη ως προς τις ίσες ευκαιρίες στα δύο φύλα, και βρέθηκε στην 86η θέση από 134 χώρες, τελευταία από όλες τις ευρωπαϊκές (13 ευρωπαϊκές στην πρώτη εικοσάδα) και πίσω από χώρες όπως η Σρι Λάνκα, η Μποτσουάνα ή το FYROM που βρίσκεται 33 θέσεις ψηλότερα από την Ελλάδα, στην 53η θέση).

Κλείνοντας την εκδήλωση η κ. Κάθριν Κέι, Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι «σε αυτό το οικονομικό κλίμα που υπάρχει, στη χώρα μου, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν έχουμε την πολυτέλεια να μη χρησιμοποιήσουμε κάθε πιθανή μηχανή ανάπτυξης.  Το πιο χρήσιμο πράγμα που έμαθα στην καριέρα μου στον διπλωματικό τομέα είναι ότι μιλώντας στις νεότερες γυναίκες βοηθάς όχι μόνο τις ίδιες αλλά και τον τομέα που εργάζονται.  Σκεφτείτε πόσο σημαντικό θα ήταν για εσάς τη δεκαετία που ήσασταν είκοσι να έχετε κάποια δυναμική, επιτυχημένη, ισχυρή γυναίκα επιχειρηματία να σας συμβουλεύει και να απαντά ερωτήσεις για τις κινήσεις σας.  Μπορείτε να δώσετε αυτό το δώρο εσείς σε κάποια άλλη.»