"ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ"

Επιμένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι! Ζητούν να εγκαταλειφθεί το έργο της εξωτερικής περιφερειακής οδού της Θεσσαλονικης, που σχεδιάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και τον τότε υπουργό (Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων) Γ. Σουφλιά, επειδή θα κοστίσει πάρα πολλά και θα πλήξει το περιβάλλον. Καλούν, δε,
την κυβέρνηση "να το εγκαταλείψει πριν φορτώσει τους Έλληνες πολίτες με επιπλέον πεταμένα δισεκατομμύρια προς χάριν μεγαλοεργολάβων", όπως υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους.
"Οι συνθήκες πλέον είναι ώριμες για την εγκατάλειψή του, καθώς οι πολίτες συνειδητοποιούν το αστρονομικό ποσό που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση ενός τέτοιου έργου, εν μέσω κρίσης. Άλλωστε δεν έχει τεκμηριωθεί ούτε η λειτουργικότητα του έργου με τα μεγάλα μποτιλιαρίσματα που κατά πάσα πιθανότητα θα προκαλούνται στους συνδετήριους κόμβους, ούτε και η περιβαλλοντική του συμβατότητα, καθώς αναμένεται να έχει καταστροφικές επιπτώσεις σε μεγάλο τμήμα του περιαστικού δάσους του Σέιχ-Σου αλλά και σε άλλες δασικές εκτάσεις", τονίζουν.
Δηλώνουν έτοιμοι να συζητήσουν εναλλακτικές λύσεις και προτείνουν "ήπιες και συλλογικές λύσεις (ποδήλατα, λεωφορεία, μέσα σταθερής τροχιάς, θαλάσσια συγκοινωνία)", για τα οποία υποστηρίζουν ότι "μεσοπρόθεσμα θα επιφέρουν σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα".