ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ

kalafatis_01Διαμαρτύρεται, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της ΔΕΘ Α.Ε., για την τύχη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Απαριθμεί, μάλιστα, τους θεσμούς που υπήρχαν στη Θεσσαλονίκη και καταργήθηκαν πρόσφατα:

 

«Τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος της ΔΕΘ με δηλώσεις του, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν διαψευσθεί, φέρεται να αμφισβητεί τη χρησιμότητα της Διεθνούς Εκθέσεως και δημιουργεί σύγχυση σχετικά με το αν επιζητά την κατάργησή της.

Έπειτα από την υποβάθμιση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης σε Γενική Γραμματεία και την κατάργηση του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου, μήπως τώρα η κυβέρνηση στοχεύει στην κατάργηση της ΔΕΘ; Και μάλιστα όταν η ίδια η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει και δρομολογήσει τις σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες για τη μετεγκατάστασή της.

Από την κυβέρνηση οι πολίτες της Θεσσαλονίκης απαιτούν σαφείς εξηγήσεις τις οποίες ούτως ή άλλως θα λάβουν μέσω σχετικής ερώτησης που καταθέτω σήμερα στο Κοινοβούλιο», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης.